Петък, 20 Септември 2024

Асен Ласонин предлага да бъде изграден модерен графити комплекс

Асен Ласонин предлага да бъде изграден модерен графити комплекс
Публикация   18 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     106

Графити комплексът се предлага да бъде изграден върху общинска земя в паркови зони с лесен достъп за всички

   Асен Ласонин БСП, предлага да бъде изграден съвременен графити комплекс в Русе. Идеята е породена от множеството рисунки, които в момента е появяват по различни фасади и по този начин се нарушава облика и архитектурата на града. Чрез новата конструкция, съставена от декоративни стени с повърхност, върху която може да се рисува, артистите на крайдунавския град ще могат да представят своето творчество в креативна, съвременна градска среда.

   Сред основните цели заложени в направеното предложение са:

  • Спиране на безконтролното драскане по фасадите на сградите чрез обособяване на конкретно място и материална среда;
  • Възпитание на подрастващите на ред и организация;
  • Намаляване на вандалските прояви;
  • Модернизиране на градската среда посредством архитектурното решение на комплекса.

   „Творците имат необходимост от място, за да развихрят своето въображение. Графити е изкуство, за което е необходимо да има пространство за творене. Има много талантливи артисти, които просто няма къде да разгърнат своя потенциал. В обществен аспект, чрез осигуряване на подходяща среда, имаме възможност да направим важни крачки към това да развием култура и у прохождащите артисти – да не рисуват по фасадите, защото вече сме се погрижили те да имат свое творческо поле за изява.“, коментира Асен Ласонин, общински съветник от МК „БСП за България“.

   Графити комплексът се предлага да бъде изграден върху общинска земя в паркови зони с лесен достъп за всички, като той ще бъде основно експлоатиран в пролетно-летните месеци.

  „Трябва да отбележим, че съоръжението има потенциала да бъде използвано и за място за изложби на открито и концерти. Нашият град е притегателен център за културни мероприятия. Това е една много добра възможност, която се надявам да бъде реализирана в полза на нашата общност.“, допълни Асен Ласонин.

  Предстои предложението да бъде разгледано от общинска администрация.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha