Сряда, 16 Октомври 2024

В Русенския университет се проведе информационен ден по програма „ЕРАЗЪМ+“

В Русенския университет се проведе информационен ден по програма  „ЕРАЗЪМ+“
Публикация   16 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     41

Университетът предлага възможности за мобилност с над 300 университета и фирми в чужбина

  В Централното фоайе на Русенския университет се проведе Информационен ден за програмата „Еразъм+“, като част от международната инициатива „Дни на Еразъм“ (#ErasmusDays). Студентите и докторантите имаха възможност да се срещнат с представители на университета, да зададат въпроси относно възможностите за мобилност по програма „Еразъм+“ и да получат насоки за процеса на кандидатстване.

   В Информационния ден се включиха ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Генчо Попов, акад. Христо Белоев – Почетен ректор на Русенския университет и председател на Общото събрание на университета, зам.-ректорът по международно сътрудничество доц. д-р Галина Иванова и зам.-ректорът по научноизследователската дейност доц. д-р Десислава Атанасова.

   Като дългогодишен бенефициент на програма „Еразъм+“, Русенският университет се включва в международната инициатива „Дни на Еразъм“ (#ErasmusDays), която цели да отбележи огромното положително въздействие на програма „Еразъм+“ във всички държави, легитимни за участие в програмата.

  В Русенския университет е отворена процедурата за набиране на желаещи студенти и докторанти за мобилност с цел обучение или практика по програма „Еразъм+“. Университетът предлага възможности за мобилност с над 300 университета и фирми в чужбина, осигурявайки отлични възможности за академично и професионално развитие на студентите и докторантите във всички факултети и филиали.

  Заявления за участие в мобилност по програма „Еразъм+“ се подават в офис „Еразъм“ (стая 1.313.1) до 17.10.2024.

  Проверката на езиковата компетентност за студентите, подали заявление, ще се проведе на 18.10.2024 г. (петък) от 9:00 ч. в аулата (стая 2.101, втори корпус).

  Повече информация (критерии, дестинации, финансиране и др.) можете да намерите на https://erasmus.uni-ruse.bg/bg/?cmd=nsArticle&nid=68 или на телефон 082 888 650.

  Повече за международната инициатива „Дни на Еразъм“ (#ErasmusDays) и за участието на Русенския университет можете да намерите на сайта, в който са регистрирани над 10 хиляди събития, популяризиращи програма „Еразъм+“ през тази седмица: https://www.erasmusdays.eu/events/



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha