Отбелязваме Световния ден на водата

Отбелязваме Световния ден на водата
Публикация   07:20     22 Март, 2016 /     akcent.bg   /     669

 

Световният ден на водата се чества всяка година на 22 март, за да се привлече публичното внимание към значението на водните ресурси и тяхното разумно управление.

Общото събрание на ООН определя тази дата през 1993 г. и всяка година при отбелязването му се търси актуална тема, която се разглежда и в годишния доклад на ООН.

 „По-чиста вода, по-добра работа“ е мотото през 2016 г., чиято идея е да се акцентира върху предизвикателствата, с които работниците се сблъскват в сектори, свързани с управлението на водите. Вниманието се фокусира върху професиите, които са пряко свързани с водния ресурс, които променят и допринасят за нормалното протичане на човешкия живот.

Днес милиони хора, които работят във водния сектор, често не са защитени според основните правила за безопасен труд.

Водата е ограничен ресурс с огромно значение и от нас зависи възпитанието на бъдещото поколение, които ще опазват качеството на водите. Като човек, свързал живота си с река Дунав, благодаря на колегите от Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на р. Дунав“, които не подхождат равнодушно, изпълняват задълженията си разумно и отговорно с мисъл за опазване на река Дунав, заяви изпълнителният директор инж. Павлин Цонев.

 

 

 

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha