Днес е : Четвъртък, 12 Декември 2019

В Борово откриха новопостроениея параклис „Рождество Богородично“

Публикация 31 Aug, 2019 / akcent.bg

   Храмът е изграден със собствени средства на общинския бюджет, като построяването на сградата е струвало 60 000 лв., а за прилежащия терен са били необходими 15 000 лв. Параклисът ще бъде отворен ежедневно през светлата част от деня, а мястото, където е разположен е избрано с мнозинство от жителите.

   Тържествената програма включваше още рецитал на стихотворения, както и изпълнение на песента „Кой направил е цветята“ от Селин Якубова.

   Сред официалните гости бяха още председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред и народен представител от 19-ти МИР Пламен Нунев, заместник-председателят на местния общински съвет Красимир Костадинов, кметове и общински съветници от региона, както и Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, който изказа специална благодарност на кмета на общината Валентин Панайотов за усилията за изграждането на нов параклис в гр. Борово. Също така той се помоли за здраве и благодатни сили на жителите на общината, като ги призова да се грижат за доброто на параклиса и двата старинни храма, намиращи се в населеното място, защото това е начин да се покаже, че никой от тях не е безразличен към стореното от Господ.

   „Вярвам, че този параклис ще бъде притегателно място за всеки един, който търси и иска да намери утехата, която дава Бог!“ допълни още русенският митрополит.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама