Петък, 25 Октомври 2024

Драгомир Драганов получи поздравления за избирането си за областен управител на годината от депутата Николай Братованов

Публикация   25 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     43

Звезделина Минкова: „Получаването на подобно признание освен повод за гордост е и ангажимент за последващи действия за развитието на региона“

   Народният представител от ГЕРБ-СДС Николай Братованов поздрави бившия си колега Драгомир Драганов за избирането му за областен управител на годината. Припомняме, че Драганов получи приза преди ден лично от председателя на Управителния съвет на Асоциацията на българските градове и регион Ергин Емин. „Летвата вече е вдигната високо и се надявам тази награда да се превърне в традиция за русенските областни управители“, заяви Братованов, като посочи, че определено отличието носи много добър имидж за цялата институция. „Получаването на подобно признание освен повод за гордост е и ангажимент за последващи действия за развитието на региона“, каза от своя страна Звезделина Минкова, която също присъства на срещата. Тя посочи, че не трябва дори за ден да се допуска безвремие и незанимаване с актуалните пред обществеността теми, защото това би довело до автоматичен спад в доверието към институцията. „От половин година във Ваше лице като областен управител гражданите на Русе и региона виждат ясни и ефективни механизми за управление, които отговарят на съвременните обществени предизвикателства.“, сподели още Минкова, а Братованов допълни, че е видял решителност в действията на Драганов, което е сред най-важните условия за успех.

   Областният управител Драгомир Драганов бе категоричен, че не би получил наградата без добрата съвместна работа както с русенските народни представители, така и с държавните институции и местната власт в региона. „Трябва да работим преди всичко в полза на хората и да не допускаме демократичните ценности да бъдат нарушавани“, заяви още Драгомир Драганов. За последната половина година, откакто Драганов е областен управител броят на обработените документи и преписки в Областната администрация е над 5300. За сравнение за първите пет месеца на 2024 г. техният брой е малко над 3500.

   По време на срещата бе обсъден напредъка по редица важни за областта инфраструктурни проекти. Не бе подмината и темата относно необходимостта от запазване на директния бърз влак между Русе и София.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още