Сряда, 18 Септември 2024

КЗК образува открито производство срещу Община Русе

КЗК образува открито производство срещу Община Русе
Публикация   12 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     381

То е образувано по жалба на "Нелсен Чистота" ЕООД и касае решението за събиране на битови отпадъци

   Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предприе решителни действия, образувайки открито производство срещу Община Русе. Това става ясно от официално съобщение, публикувано на интернет страницата на КЗК.

  То е образувано срещу Община Русе по жалба на "Нелсен Чистота" ЕООД и касае решението за събиране на битови отпадъци, транспортирането им до съоръжения за третиране, обществена хигиена, снегопочистване и зимно поддържане на територията на общината. След обществена поръчка местната власт предпочете консорциум „Консорцуим Еко Русе Груп ДЗЗД“, в който влизат „Еко Клийн Сървиз“ ЕООД, „ЕКО РЕСУРС-Р“ ООД, „МГП-Р“ ЕООД и РТК ООД, който получава 100 точки и ще чисти града за 31 млн. прогнозни лева. Две от фирмите са софийски, една е от Симитли и една от Елин Пелин. Досегашният изпълнител на почистването на града е отстранен заради техническо предложение, което  не отговаря на изискванията.

 Друго производство е срещу Община Варна по жалба на Консорциум "Щрабаг - библиотека Варна" ДЗЗД. Оспорва се решението на общината за изграждане на нова сграда на регионална библиотека "Пенчо Славейков", като отново се визират разпоредбите на ЗОП относно сроковете за участие в процедури.

 

Тагове : КЗК , Нелсен , жалба ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още