Четвъртък, 19 Септември 2024

Социалистите празнуваха 133 години на Бузлуджа

Социалистите празнуваха 133 години на Бузлуджа
Публикация   27 Юли, 2024   /     akcent.bg   /     445

21 000 социалисти от историческия връх: Заедно можем!

   Хиляди хора отпразнуваха на Бузлуджа 133 години от организираното социалистическо движение. По официални данни тази година в събора участваха с 30 процента повече симпатизанти от предходните години. Проявата мина под мотото "Заедно! Началото е Бузлужда". 

   „Убеден съм, че процесът на консолидация вляво е необратим. Дадохме ясна заявка, че ще вървим заедно към реализиране на общите ни цели и идеи, а те са много повече от нещата, които ни разделят. Това е сигнал към левия избирател, че лявото няма да бъда раздробено и разделено, а мощен фактор в политическия живот на страната“, заяви и.ф. председател на БСП Атанас Зафиров. По думите му, ако се стигне до предсрочни избори, левите ще се явят заедно, за да станат първа политическа сила или основна алтернатива на статуквото и модела „ГЕРБ“. 

   Като ясна посока в бъдещото развитие на левицата настоящото ръководство на БСП обяви край на войните с институциите по думите на Борислав Гуцанов. А бъдещите общи действия и управленска програма трябва да бъдат обсъдени в най-кратки  срокове, с оглед на очертаващите се предсрочни парламентарни избори.

Може да бъде изображение с 16 души и текстово съобщение

   “Трябва да сме наясно, че разделени не можем да променим към по-добро страната и живота на всеки един българин. Ние искаме да видим по-красива и по-мирна България. Затова започнахме обединение. Първо, в БСП – на хора, които в последните години ги обидихме, хора, които имаха какво дадат на БСП - да затворим тази  вътрешнопартийна страница в БСП. На второ място, подаваме ръка към всички леви партии, за да бъдем заедно, за да бъдем силни. И трето, стига толкова войни с институциите и най-вече – с президента. Няма социалист, който да не ни е казал, че грешахме през тези години. Тези три фактора са основата, по която трябва да тръгнем и с общи политики на цялата левица да променим страната за по-добър живот на всички българи“. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП за България Борислав Гуцанов от сцената на историческата поляна.

   Заместник-председателят на БСП и ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП Кристиан Вигенин припомни, че вчера левите формации са приели Обръщение към българския народ, в което са посочили стъпките към това България да бъде една различна държава - солидарна, справедлива и модерна, която да се грижи на първо място за своите граждани. „За тази държава си струва да се бием, да работим, за да гарантираме, че България освен всичко друго ще бъде мирна и няма да допуснем да участва в чужди войни“, категоричен бе социалистът. 

   В подкрепа на новото обединение на Бузлуджа дойдоха редица знакови лица. Симпатизантите на левицата изразиха увереност, че обединението на различните формации ще бъде полезно за по-доброто бъдеще на България. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha