Полицаи задържаха тийнеджъри с дрога на детска площадка в ,,Здравец- Изток"

Полицаи задържаха тийнеджъри с дрога на детска площадка в ,,Здравец- Изток
Публикация   17:55     22 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     79

Патрул установи с тест 35-годишна водачка да шофира под въздействие на наркотици, отказала кръвна проба

   На 19 април около 09:40 ч. в гр. Русе на ул. Хан Кардам, в посока ул. Стремление, екип на Първо РУ е спрял за проверка лек автомобил с марка Пежо с русенска регистрация, при което като водач на превозното средство е установена 35-годишна жена. В хода на проверката е станало ясно, че водачката е с положителна проба за наркотици, като тестът с техническо средство е показал положителна реакция за метамфетамин.

   Екип на пътна полиция е съставил акт на 35-годишнита, след което е конвоирана до болница „Канев“ в Русе, където е отказала да даде проби за изследване. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.         

  Следващия ден около 15:25 ч. служители на Второ РУ при обход по ул. Измаил в Русе, в близост до  бл. "Латинка" са забелязали две лица на детската площадка.

   При последвала проверка е изяснено, че те са двама младежи от Русе на възраст 16 и 17 г., които имат в себе си наркотици. 17-годишният е извадил от джоба си и предал на полицейските служители найлоново пликче със зелена суха тревна маса, за която заявява, че е около грам марихуана, а 16-годишният е извадил изпод дрехите си плик със суха тревна маса, с тегло около 19 гр.

  Двамата са задържани и отведени във Второ РУ за документиране на случая.

   Започнато е бързо производство и работата по изясняването на случая продължава.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha