Четвъртък, 9 Май 2024

,,Оргахим,, отвори вратите си за повече от 60 бизнес лидери от Белгия, Люксембург, Румъния, България и Молдова

,,Оргахим,, отвори вратите си за повече от 60 бизнес лидери от 
Белгия, Люксембург, Румъния, България и Молдова
Публикация   14:30     22 Март, 2024 /     akcent.bg   /     169

Русенското предприятие бе домакин в първите „Дунавски бизнес дни" 2024

   Фирми от Белгия, Люксембург, Румъния, България и Молдова посетиха русенското предприятие „Оргахим“ в рамките на първото издание на "Дунавски бизнес дни" 2024: „Врата към партньорствата в преход“. Инициативата е на Белгийско-люксембургската-румъно-молдовска камара (BEROCC), в сътрудничество с Българо-румънската търговско-промишлена палата и Бизнес клуб Белгия-България-Люксембург и цели да насърчи трансграничните бизнес отношения, да проучи възможностите за инвестиции и да улесни взаимния растеж.

    Повече от 60 бизнес лидери и експерти от индустриалния сектор се срещнаха в Русе, за да се запознаят с фирми от региона.

   „Поканихме компании, които членуват в трите международни бизнес организации в Русе, защото този град е място, което събира българи и румънци, а „Оргахим“ – като член на Българо-румънската търговско-промишлена палата, са наш любезен домакин. Идеята е компании, които имат интерес към България и Румъния да се срещнат с фирми, които работят в нашия регион. Участниците в "Дунавски бизнес дни" 2024 са с най-различен профил – от производствения сектор, услугите, консултантски компании, чисто търговски дружества, които оперират на двата пазара – българския и румънския“, каза Гергана Илиева - Мениджър връзки с обществеността на БРТПП-Русе.

   „Оргахим“ бе първото предприятие в натоварената работна програма на бизнес делегацията. Русенското дружество,  част от групата Policolor Orgachim и един от най големите работодатели в Русе с над 450 служители и водещ производител на бои и лакове в страната. 

   „Оргахим е компания с велика история в Русе - произвежда бои от 1901 г. Интегрираното производство – от производството на суровини до производството на крайни продукти – ни дава възможности за бързо израстване и адаптиране, предлагайки най-доброто на пазара. Това е нашето голямо предимство”, каза Ирина Мъндоиу – групов изпълнителен директор на Policolor Orgachim.

   Групата има повече от 665 служители, 4 предприятия, над 6600 магазина, които предлагат нейни продукти. За миналата година оборотът надхвърля 71 млн. евро. Произведени са  над 35 000 тона бои и повече от 20 000 тона химически продукти. Оргахим изнася бои и лакове за повече от 30 държави в света.  

   Програмата на "Дунавски бизнес дни" 2024 продължава с още срещи в региона и формати за бързо създаване на мрежи и запознаване с потенциала за сътрудничество и създаване на партньорства от целия Дунавски регион и извън него.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha