Сряда, 24 Април 2024

С поредица от събития ще бъде отбелязана 146-ата годишнина от Освобождението на Русе

С поредица от събития ще бъде отбелязана 146-ата годишнина от Освобождението на Русе
Публикация   12:07     16 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     231

Възстановка пред храма на влизането на руските войски в Русе и посрещането на ген. Тотлебен от НД "Традиция"

   146-годишнината от Освобождението на Русе ще бъде тържествено отбелязана на 20 февруари (вторник). От 9 ч. в Катедрален храм „Света Троица“ Русенският митрополит Наум, Главиницкият епископ Макарий и свещеници от Русенската Света Митрополия ще отслужат благодарствен молебен в памет загиналите на паметната дата.

   В 10:30 ч. на площада пред храма Национално дружество „Традиция“ организира възстановка на влизането на руските войски в Русе и посрещането на ген. Тотлебен.

   От 11:30 ч. в Пантеона на възрожденците ще се проведе и тържествената церемония с участието на Общинския духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Слова ще произнесат кметът Пенчо Милков, областният управител Данаил Ковачев и директорът на Регионалния исторически музей проф. Николай Ненов.

   По традиция в края на церемонията ще бъдат положени венци и цветя в памет на загиналите герои. Желаещите могат да се запишат предварително на имейл pr@mayor-ruse.bg.

   В церемонията ще се включат още Дарина Даскалова - дългогодишен победител в Конкурса за рецитал „За да я има България“, организиран от Общинския младежки дом, и Детско-девическият хор „Дунавски вълни“ при Общинския детски център за култура и изкуство с диригент Весела Тодорова.

   Водещ на церемонията ще бъде актьорът от Драматичен театър „Сава Огнянов“ Косьо Станев.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha