,,Възраждане,, протестира в Русе срещу решение на Конституционния съд, логистични проблеми забавиха началото

,,Възраждане,, протестира в Русе срещу решение на Конституционния съд, логистични проблеми забавиха началото
Публикация   14:47     11 Фев, 2024 /     akcent.bg   /     303

    Членове и симпатизанти на партия "Възраждане" блокираха в знак на протест граничния контролно-пропускателен пункт "Дунав мост" при Русе. 

   Протестните действия се забавиха с половин час, тъй като участниците са се били разделили на няколко лъча са срещнали затруднение в стиковането за придвижване към Кръговото на Дунав мост. Преди това възрожденски депутат от Шумен положи сериозни усилия, за да застане напреки на пътя в подхода към Кръговото и вдигна капака на колата си, имитирейки повреда. Следящите случващото се полицаи го оставиха близо 10 минути да "отстрани повредата", докато отидоха при него и той бързо запали двигателят на автомобила и се отстрани.

   Поводът за протеста днес е решението на Конституционния съд, който отклони искането, свързано с провеждане на национален референдума за запазване на българския лев, каза депутатът от "Възраждане" от Русе адвокат Златан Златанов. По думите му правото на глас на 604 хиляди българи е било отнето, а демокрацията - погазена. "Въвеждането на еврото ще бъде последният пирон в ковчега на нашата национална независимост", каза Златанов. Той посочи, че исканията им са да се проведе референдум и да се запази левът като национална парична единица. 

   Предвидено е протестът да продължи до 14:30 часа. Преди да блокират Дунав мост, членовете и симпатизантите на партията организираха автошествие в Русе. Участниците в протеста са предимно от Русе и малко представители от региона.

Това е началото на поредица от действия до постигане на победата, каза Златанов. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha