Реал -Мадрид разби Барса в турнира за Суперкупата на Испания

Реал -Мадрид разби Барса в турнира за Суперкупата на Испания
Публикация   02:52     15 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     333

   Реал (Мадрид) прегази Барселона с 4:1 във финала за Суперкупата на Испания, която се игра в Рияд(Саудитска Арабия).

"Кралете" бяха по-добрият отбор през целия мач и заслужено се поздравиха с успеха. С хеттрик за Реал се отличи Винисиус, който отбеляза три гола още през първата част.

Левандовски върна интригата в 33-тата минута за 1:2, но Родриго сложи точка на спора в началото на второто полувреме, оформяйки крайното 4:

Двубоят започна в отлично темпо и двата отбора си размениха по няколко опасни атаки, а в 8-ата минута символичните домакини откриха резулата. Топката попадна в Белингам в средата на терена, а англичанинът изведе Винисиус сам срещу вратаря на Барса. Бразилецът хладнокръвно прати топката покрай Пеня и изведе Реал напред в резултата.

Само две минути по-късно "кралете" удвоиха преднината си. Родриго проби по дясното крило и центрира по земя успоредно на голлинията, а Вини се хвърли с краката напред и засече кълбото за 2:0.

Снимка 649233

Източник: Gettyimages

Барселона бързо можеше да върне едно попадение, но изстрел на Феран Торес от границата на наказателното поле се отби от напречната греда.

Малко след преполовяването на първата част Феран Торес се откъсна зад отбраната на Реал и стреля по диагонал с десния крак, но Лунин демонстрира класата си и спаси с крак.

Каталунците намалиха изоставането си в 33-та минута на двубоя. Момчетата на Шави организираха атака по левия фланг и се стигна до центриране в наказателното поле, защитник на Реал изчисти с глава, но само за да види как Левандовски хвана топката от воле от границата на наказателното поле и изпъна мрежата на символичните домакини.

Снимка 649240

Източник: Gettyimages

В 38-ата минута Родриго центрира от десния фланг, а Араухо задържа Винисиус с ръка в наказателното поле и реферът отсъди дузпа за Реал. Потърпевшият се нагърби с изпълнението на 11-метровия наказателен удар и технично прати топката в левия ъгъл за 3:1, оформяйски своя хеттрик след само 39 минути игра.

Секунди преди последния съдийски сигнал за край на първото полувреме, Педри стреля опасно към вратата на Реал от границата на наказателното поле, но топката мина сантиметри от целта.

В 64-та минута Реал (Мадрид) нанесе четвърто кроше на Барса. Тони Кроос получи топката на дясното крило и прехвърли фланга на атаката с пас по конец към Винисиус. Бразилецът опита да намери Белингам в наказателното поле, но Жул Конде пресече опита му. Защитникът на Барселона обаче прати топката право в краката на Родриго, който мигновено прониза каталунците за четвърти път.

Снимка 649239

Източник: Gettyimages

20 минути преди края на мача кошмарът за каталунците се задълбочи. Роналд Араухо фаулира Винисиус в центъра на терена, а реферът му показа втори жълт картон и го прати преждевременно по душовете.

Снимка 649238

Източник: Gettyimages

В 80-та минута на мача вратата на Барселона се превърна в стрелбище. Първо Браим Диас стреля, но Пеня спаси, после Жул Кунде изчисти топката от голлинията след удар на Белингам, а третият удар към вратата премина встрани.

В ответната атака и Барса можеше да отбележи, но изстрел на Феликс беше спасен с вещина от Лунин, а това беше и последното по-интересно действие в двубоя.

Реал (Мадрид) - Барселона 4:1

1:0 Винисиус 7'

2:0 Винисиус 10'

2:1 Роберт Левандовски 33'

3:1 Винисиус 39'-дузпа

4:1 Родриго 65'

Реал (Мадрид): Лунин, Карвахал, Рюдигер, Начо, Менди, Кроос (81 - Модрич), Чуамени, Валверде (86 - Себайос), Белингам (86 - Хоселу), Родриго (77 - Диас), Винисиус (82 - Камавинга)

Барселона: Пеня, Кунде, Араухо, Кристенсен, Балде, Де Йонг, Роберто (61 - Фермин), Гюндоган, Педри (61 - Ямал), Феран (61 - Феликс), Левандовски



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha