Операта ,,Травиата,, на Джузепе Верди ще увенчае началото на декемврийския афиш за Русенската опера тази година!

Операта ,,Травиата,, на Джузепе Верди ще увенчае началото на декемврийския афиш за Русенската опера тази година!
Публикация   18:10     01 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     527

   Една от най-любимите за  публиката по целия свят - операта “Травиата” на Джузепе Верди ще увенчае началото на декемврийския афиш за Русенската опера тази година!

   На 1 декември, петък, от 19 часа, в Голямата зала на Доходното здание, можете да се насладите на безспорния шедьовър на италианския композитор, който означава много за русенци, защото именно с постановка на „Травиата“ през 1949 година започва забележителният творчески път на  Русенската опера.

   Предстои ни спектакъл, украсен от талантите на солисти, хористи, балетни артисти и инструменталисти, които безапелационно демонстрират артистичното богатство на русенския оперен театър.

   В ролята на Виолета Валери ще видите и чуете сопраното Даниела Караиванова, а като Алфред Жермон на сцената ще й партнира тенорът Борис Луков. Баритонът Венцеслав Анастасов ще се превъплъти в образа на Жорж Жермон, а Флора Бервоа ще бъде мецосопраното Петя Цонева.

    И още:

Анина - Нели Петкова

Гастон – Иван Пенчев

Барон Дюфол - Теодор Петков

Маркиз Д'Обини - Стоян Стоянджов

Доктор Гренвил - Момчил Миланов

и др.

      Диригент е маестра Вилиана Вълчева,  хормайстор  - Стелияна Димитрова - Хернани, а  режисьор и сценограф - Марко Катена.

“Довечера за първи път на Русенска сцена ще дирижирам шедьовъра на Верди, операта с която започва забележителния творческия път на Държавна опера - Русе преди 74 години – безсмъртната “Травиата”!

   Благодаря за оказаната чест и възможност на моя любим музикален дом, където получавам топлина и подкрепа, и на колегите, които чувствам като мое музикално семейство!

   Това е Оперният театър, който даде нов живот на творческата ми кариера!

   Благодаря на Русе и неговите граждани за безрезервната любов към оперното изкуство!

   Това, че попаднах и бях допусната в Операта на най-европейския дунавски град, беше едно от безценните неща, които се случиха в живота ми!

   Нека нашият прославен Оперен театър да пребъде в годините напред!

   Дано имаме късмета и с Божията воля да творим съвсем скоро в нашата сграда! “ - развълнувана сподели маестра  Вилиана Вълчева преди да дирижира утре за първи път на Русенска сцена операта Травиата на Джузепе Верди!

          Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha