Четвъртък, 22 Февруари 2024

Интер Експо Център в София се превръща в бляскава витрина на най-добрите продукти и производители на месната индустрия

Интер Експо Център в София се превръща в бляскава витрина на най-добрите продукти и производители на  месната индустрия
Публикация   06:35     09 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     583

Браншът поиска от МФ облекчаване на процедурите за новия режим на финансов контрол на стоките с висок фискален риск

  Най-голямата международна специализирана изложба за месо и месни продукти в България отвори врати в Интер Експо Център в София. Изложението тази година е още по-чакано и желано от участници и посетители, защото МЕСОМАНИЯ празнува своя 30-ти юбилей. Организаторите от Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) са подготвили впечатляващо кулинарно събитие, което ще бъде най-доброто не само в дългогодишната история на изложението, а и в модерния начин на излагане и атрактивно представяне на традиционните и нови български продукти от качествено прясно месо.

   МЕСОМАНИЯ тази година ще премине под мотото “30 години със собствено лице“. На повече от 1800 кв. м. изложбени площи в зали 1 и 2 на ИЕЦ участниците излагат най-добрите си продукти и очакват своята взискателна публика. Подготвили са се да посрещнат подобаващо както дистрибутори, търговци и представители на големите търговски вериги, така и ресторантьори, шеф-готвачи, кулинари и всички малки и големи любители на колбаси и деликатеси, диетични и здравословни месни и алтернативни продукти.  

   „Една от най-важните ни задачи е да свържем агрохранителната верига, която продължава да бъде разделена на производители и на преработватели. Има да се свърши много работа, но и осмисляне е необходимо, за да може българският потребител да има на трапезата си продукти, произведени от български суровини. Независимо дали идват директно от фермата и градината или са минали през цялата хранително-вкусова промишленост, която е представена изложението, те трябва да имат успех на пазара. Това ще ги направи успешни, устойчиви и развиващи се“, каза министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, който откри изложението.

   Той получи специален плакет за МЗХ - „30 години МЕСОМАНИЯ“, с който Асоциацията на месопреработвателите в България подчерта доброто взаимодействие и подкрепа за бранша. Г-н Вътев е кръстник на МЕСОМАНИЯ преди 30 години и за нас е голяма чест именно той да открие юбилейното издание“, каза Атанас Урджанов - председател на АМБ.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha