Неделя, 28 Април 2024

Полски, германски и италиански лекари във второто издание на „Русенски интервенционални дни“

Полски, германски и италиански лекари във второто издание на „Русенски интервенционални дни“
Публикация   07:55     11 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     400

 

   Второто издание на научната конференция „Русенски интервенционални дни“ събира над 200 лекари, специализанти и студенти по медицина от цялата страна, както и лектори от Полша, Германия и Италия.Събитието се организира от лечебни заведения „Медика“, Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Българското дружество по Интервенционална Кардиология в периода 8-10 септември.

   „За увереността, стабилноста и гордостта на едно население, в която и да е община да се намирате, до голяма степен роля имат медицинските услуги. Ако хората вярват на лекарите си, ако се гордеят, ако от цялата страна хората избират да се лекуват именно при тях, това увеличава силата на цялата местна общност. Затова благодаря на лечебните заведения "Медика“, които не спират да се развиват и да се грижат за толкова много хора“, обърна се кметът Пенчо Милков към присъстващите.

    Своето приветствие към участниците направиха още ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев, деканът на Факултета по обществено здраве в Бургаския университет и управител на КОЦ Бургас проф. д-р Христо Бозов, директорът на Специализираната болница за активно лечение по кардиология „Медика Кор“-Русе проф. д-р Добрин Василев, както и официалните гости Иво Пазарджиев, председател на Общински съвет – Русе, и областният управител Данаил Ковачев.

   Доц. д-р Кирил Панайотов представи акцентите в програмата на второто издание - презентации, свързани с интервенционално лечение на калцирани коронарни лезии, ендоваскуралното лечение в аорта и аорто-илиачен сегмент, лечението на остър исхемичен мозъчен инсулт - доболнична и болнична фаза и специализираната образна  диагностика с мозъчна перфузия.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha