След повече от година неудобства сагата с ул. ,,Цар Калоян,, е към края си

След повече от година неудобства сагата с ул. ,,Цар Калоян,, е към края си
Публикация   08:51     15 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     627

Втората десетдневка на септември ще асфалтират съвместно Общината и ВиК

   Сагата с разкопаната вече повече от година улица "Цар Калоян" е към края си. Това увери управителят на ВиК инж. Илиан Милев след среща днес с кмета Пенчо Милков.

 До края на август ще бъде завършена процедурата по одобряване на техническия проект по изменение разрешението за строеж във връзка с възстановяване на настилката на улицата.

   Преминали са всички съгласувателни процедури, включително и с Паметниците на културата в столицата. От утре ще бъде извършена преработката на съществуващия проект и след 10 септември ще започне асфалтирането, каза инж. Милев.

 Участъкът между улиците "Одрин" и "Рила" ще има цялостно нова асфалтова настилка. Финансирането ще бъде от Общината и от ВиК според първотачалния проект, а изпълнението ще се осъществява също съвместно.

   Завършването на улица "Цар Калоян" се проточи заради забава по изпълнението от страна на ВиК, както и от желанието на Община Русе настилката от павета на бъде сменена с асфалт.

  Това доведе до съгласувателни процедури с Паметниците на културата и други административни действия.

   Всъщност тази новина вероятно ще предотврати готвения от живущи на улицата протестни действия срещу Община Русе и ВиК, както съобщиха за Акцент.БГ организаторите му.  До упоменатия срок изстрадалите проточил се уличен ремонт смятат да изчакат, макар и с разбираемо недоверие, като ще останат в готовност да протестират.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha