В специално послание Доган защити лидерството на Карадайъ

В специално послание Доган защити лидерството на Карадайъ
Публикация   09:37     28 Май, 2023 /     akcent.bg   /     155

   Всяко посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели.“

   Това заяви почетният председател на ДПС Ахмед Доган в специално послание към актива на партията. То бе прочетено от зам.-председателя на Народното събрание Филиз Хюсменова пред събралото се множество в с. Медовец, където ДПС отбеляза годишнина от Майските събития през 1989 г. и почете загиналите по време на т.нар. „възродителен процес”.

   В посланието си Доган изразява тревога „от най-новите изкривени форми на демокрацията в България“ и посочва, че има политически сили, които „създават нови разделителни линии и целенасочено подклаждат езика на омразата“.

   Почетният председател на ДПС съзира разрушителни действия срещу Движението, но изразява подкрепа и увереност в лидерството на председателя Мустафа Карадайъ:

   ДПС трябва да устои на политическите обрати на времето! А нашият председател г-н Мустафа Карадайъ да продължава да ни представлява уверено, разумно и перспективно. Ахемд Доган, почетен председател на ДПС

„Всяко посегателство срещу председателя на ДПС е посегателство срещу ДПС и неговите избиратели“, предупреждава Доган.

   През последните седмици вървят слухове за напрежение между почетния председател и лидера. Те се засилиха особено след многозначителното пожелание на Доган по случай рождения ден на Карадайъ "да намери мярата на личното и партийното с националното и европейското здраве", както и заради отсъствието на Карадайъ от знаковия за ДПС годишен събор на Демир баба текке. 

   От посланието на Доган тази вечер не става ясно дали той има предвид тези събития, или други "посегателства", неизвестни засега в публичното пространство.

   Във връзка с последните събития в държавата, трусовете в съдебната система и политическата криза, ДПС излезе с предложение за свикване на Велико народно събрание, приемане на промени в конституцията и "преучредяване на държавата".

Тагове : Доган , Карадайъ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha