Правилната поддръжка на климатика: Ключ към пестенето на електроенергия и грижа за здравето!

Правилната поддръжка на климатика: Ключ към пестенето на електроенергия и грижа за здравето!
Публикация   08:30     26 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     276

   Със затоплянето на времето климатикът се превръща в необходимост за много хора.
А знаете ли, че правилната поддръжка на вашия климатик не само спестява електроенергия, но и предпазва от заболявания, причинени от плесени и други вредни вещества?

   Редовната поддръжка на климатика му помага да работи ефективно, което води до значителни икономии на енергия с течение на времето. Според Министерството на енергетиката на САЩ, правилната поддръжка води до намаляване на консумацията на енергия от вашия климатик с до 15%. Това означава по-ниски сметки за електроенергия и по-малък въглероден отпечатък.

   “Спестяването на енергия не е единствената полза от поддръжката на климатика. Натрупването на прах и други замърсявания във вашия климатик ще доведе до появата на плесени и редица вредни вещества, които причиняват здравословни проблеми като: алергии, респираторни проблеми и дори инфекции. Редовната поддръжка предотвратява образуването на вредни вещества, като гарантира, че въздухът, който дишате, е чист и здравословен“ Сподели управителя на Aklima г-н Антон Генчев.

    Г-н Генчев сподели няколко ключови стъпки за поддръжката на климатика:

  • Почистете или сменете въздушните филтри: Замърсените въздушни филтри водят до намаляване на въздушния поток, което предизвиква загуба на енергия. Те също могат да допринесат за образуването на вредни вещества.
  • Проверете нивата на хладилния агент: Ниските нива на хладилния агент могат да намалят ефективността на вашия климатик и да го накарат да работи по-интензивно, което води до по-висока консумация на енергия.
  • Проверете системата за течове: Течовете във вашата климатична система могат да доведат до намалена ефективност и по-висока консумация на енергия.

   Предприемането на тези три прости стъпки ви гарантира, че вашият климатик работи ефективно и осигурява чист, здравословен въздух за вас и семейство ви.

   В заключение, поддръжката на климатика е съществена част от осигуряването на прохлада и адекватна грижа за здравето през сезона. Отделяйки време за поддръжка на вашия климатик, можете да спестите електроенергия, да защитите здравето си и да се насладите на комфортен дом през целия сезон.
 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha