Какво правят пребиотиците?

Какво правят пребиотиците?
Публикация   09:26     13 Фев, 2023 /     Аптеки Астра   /     300

Каква е функцията на пребиотиците, и защо е важна?

    Основното гориво, необходимо за процъфтяването на добрите чревни бактерии, идва благодарение на пребиотиците, които подпомагат  много процеси в организма-от здравословното тегло до здравето на мозъка.

            Какво представляват пребиотиците?

Пребиотиците са  несмилаеми фибри, които помагат  храненето на здравите бактерии в червата. Те могат да бъдат намерени в малки количества в някои ежедневни плодове и зеленчуци, включително банани, лук, праз, аспержи,  артишок и чесън, но трябва да приемете големи количества от тези храни, за да изпитате ползите им.За  това е по-удобно пребиотиците  да се приемат  под формата на концентрирана добавка.Кърмачетата приемат пребиотиците  чрез кърмата под формата на олигозахариди, които са  вид несмилаеми фибри.

            Как действат?

   Пребиотиците не трябва да се бъркат с пробиотиците, които са живи бактерии, открити във ферментирали храни. Те са като горивото, от което пробиотиците се нуждаят, за да процъфтяват. По същество се нуждаем от комбинация от пребиотици и пробиотици, за да поддържаме доброто здраве на червата. Те помагат за увеличаване на популацията от здрави бактерии,а също така пребиотиците могат да подпомогнат храносмилането и да подобрят производството на витамини в червата. Наличието на добри бактерии в червата е важно, тъй като те инхибират растежа на патогени (вредни бактерии). Доброто здраве на червата все повече се свързва с широк спектър от ползи, от подобрено психично здраве до поддържане на здравословно тегло.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha