Неделя, 3 Декември 2023

Ултрамодерният ядрено-магнитен резонанс е вече в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“

Ултрамодерният ядрено-магнитен резонанс е вече в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“
Публикация   15:58     12 Окт, 2022 /     akcent.bg   /     403

    Ултрамодерният апарат за ядрено-магнитен резонанс Siemens MagnetomSola вече пристигна в УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“. Той е един от малкото в България с най-високото ниво на оборудване. Разполага със система за изкуствен интелект, която позволява автоматичното откриване на проблемните зони на пациента и минимизира рутинните задачи по време на изследването, чрез което се съкращава и неговата продължителност. В момента сложната апаратура се монтира съвместно от екипи от три държави – Германия, Румъния и България.

   Ядрено-магнитният резонанс (ЯМР) е методика, която не използва йонизиращо лъчение (рентгенови лъчи) и предоставя подробна анатомична и физиологична информация за органи и структури вътре в тялото. При ЯМР се ползва принципа на радиовълни, възникващи в хомогенно магнитно поле.

   Отделението по Образна диагностика на болницата разполага със специалисти, преминали обучения и курсове за работа с технологията във водещи софийски клиники. Новата апаратура есамо част от иновативните технологиив комплекса по Образна диагностика, в който „МЕДИКА“ инвестира в името на подобряване качеството на услугите, които лечебното заведение предлага. Повече подробности за пациентите от УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ ще предоставят, след като приключи монтажът на апарата. От лечебното заведение обявиха, че се очаква той да заработи за пациенти в средата на месец ноември 2022 г.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha