Петък, 13 Декември 2024

Какъв е срокът на годност на замразеното месо?

Какъв е срокът на годност на замразеното месо?
Публикация   08 Апр, 2022   /     akcent.bg   /     659

   Както повечето хора, и ние гледаме да заредим фризера с някои от основните месни продукти като пиле или кайма например. Един въпрос обаче ни гложди: колко дълго, след като сме замразили месото, то е годно за ядене.Добрата новина е, че ако го съхраняваме на температура под -18°C, на практика то е вечно.

   Бързаме да поясним, че това означава "безопасно за ядене" и то при условие че температурата във фризера не е падала под тази температура. Трябва да сме наясно, че вкусовите му качества със сигурност няма да са като тези на прясното месо

От Good Housekeeping ни дават практични съвети за това колко дълго да съхраняваме различните видове месо във фризера, за да може то да бъде в оптималното си състояние

  -   Не бива да допускаме температурата във фризера да надвишава споменатите -18°

   -  Ако ще го ползваме в рамките на два месеца, месото може да бъде прибрано там в оригиналната си опаковка. За по-сигурно ние бихме го увили в стреч фолио или поставили във втора найлонова опаковка

   А по колко дълго можем да съхраняваме различните видове меса във фризера?

   Пилешко: Цяла птица можем да държим около година. Разфасовано пилешко, пуешко или патешко можем да съхраняваме около девет месеца, а карантията - около шест.

    Телешко, говеждо и агнешко: На оптимално качество можем да разчитаме, ако ги ползваме в рамките на шест месеца или година.

    Свинско: Подобно на горните, суровото свинско месо е чудесно за консумация в рамките на година. За сметка на това замразени наденички, кюфтета и други видове обработено месо е добре да се ползват до два месеца след замразяване.

    Кайма: Препоръчителната консумация е в рамките на три до четири месеца.

Тагове : срок , месо , фризер ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha