Четвъртък, 16 Май 2024

Басейнът на Бяла е ценна инвестиция, събира деца от региона и им предлага сигурност

Басейнът на Бяла е ценна инвестиция, събира деца от региона и им предлага сигурност
Публикация   09:49     03 Юли, 2021 /     интервю на Румен НИКОЛАЕВ, снимка- авторът   /     1876

Надяваме се на сериозен инвеститор за Завода за печатни платки, който вече е общински, за да се преобрази градът

С кмета на Община Бяла Димитър СЛАВОВ разговаря Румен НИКОЛАЕВ

.....продължение

  - В първата част на разговора ни често употребявахте думата "басейн". Виждам, че имате основание за това и че Бяла разполага с една много полезна и желана придобивка, за каквато русенци все още мечтаят....

- Да, имаме доста посетители на басейна от Русе...

- Със сигурност е така... Вие чувствате ли се удовлетворен от факта, че успяхте да направите това наистина заслужаващо адмирации съоръжение?

- Няма как да не съм доволен. Още повече, че Общината сама си стопанисва това предпочитано през лятото място от целия регион. Това обаче си е сериозен ангажимент. Тази вечер например тук ще се съберат над 1000 души- необходимо е създаване на организация, подреждане на столове. ... И като се замисля- това място представляваше пустош 25 години, уникално грозна картина. Успяхме да го превърнем в едно предпочитано място от беленчани.

   Разбирам някои от своите съграждани, които прецизно следят работата на общинската администрация. Ако нищо не правим и теренът пустееше до ден днешен, нямаше да има какво да коментират... Хубаво е човек да получи признателност, но явно няма как хубавите неща да се приемат с усмивка и признателност. Въпреки това се радвам на добрите думи на повечето беленчани и им благодаря за разбирането и подкрепата. Говоря не само за себе си, а за целия екип на община Бяла, на който също съм благодарен.

  Искам само да отбележа, че за ползването на това наистина прекрасно съоръжение с пречиствателна станция, чаъдри, шезлонги, посетителите плащат цена, която не е променяна вече 5 години.

  Входният билет е 2 лева за дете- отличник. Децата с гордост си носят бележниците и ги показват. За тези, на които не им се учи много, цената е 4 лева, за възрастни- 5 лева. Аз не вярвам на друго място подобна услуга да струва толкова евтино. Преди беленчани с влак или автобус ходеха на басейн в Полски Тръмбеш, сега е обратното.

  Най-важното е, че децата ни не са подложени на допълнителен риск при тези пътувания, има спасители...

- И все пак, едно населено място, за да привлича хората, трябва да има развита промишленост. Как оценявате инвестиционния климат в Беленска община?

- Не е лесно. Бяла има традиции в земеделието, в шивашката индустрия, месопреработватели. И тази коронакриза мина до момента без големи сътресения.

  Преди година Община Бяла стана собственик за бившия Завод за печатни платки. Започнахме разговори с представители на автомобилната индустрия, но пандемията навреди на този бранш сериозно. Очаквам сега на подновим преговорите.

  Ще предложим всички възможни варианти, които бъдещият инвеститор очаква. Сградата е със сравнително добра стойност, на добро място, което ме кара да бъда оптимист. На Бяла и трябва един голям сериозен инвеститор, който да разкрие от няколко стотин до 1000 места, градът ще се преобрази.

   И не на последно място- очаквам наистина този път Русе- Велико Търново да се случи, тъй като Бяла е на стратегическо място и също ще носи дивиденти.

  По линия на развитие на фотоволтаични паркове имаме постеещи земи, които предприемчиви фирми могат да развият с т.н. зелена енергия в района....

  Оптимист съм, че вървим в правилната посока и се развиваме в сегашната ситуация на висока предавка!

Тагове : Бяла , кмет , басейн ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha