Понеделник, 29 Април 2024

Светослав Илчовски: Премиерски тайни- кюлчета, плейметки, сексуални издевателства и за капак- дай си бизнеса!

 Светослав Илчовски: Премиерски тайни- кюлчета, плейметки, сексуални издевателства и за капак- дай си бизнеса!
Публикация   19:36     06 Май, 2021 /     Григор Лилов   /     506
 
   ! „На един рожден ден на нашия премиер, Иван Пилето (*** бел.: собственикът на „Градус“?) носи кюлче на премиера. Един от най-богатите хора в България, които се занимават с минно дело, носи голямо кюлче.( *** бел.: Цоло Вутов?) „Иване, толкова ли ти се откъсна от сърцето - я гледай Цоло какво ми е донесъл“, казал Борисов.
"И така – едно малко и две големи – Пилето допълва още едно кюлче – подарък за премиера."
-----------------------------------------
.
*** моя бел.: бизнессрещите у нас с премиера са в бивши ТодорЖивкови резиденции (*** бел.: ловни стопанства, сега приватизирани) и са през 2013, 2018, 2019 г.
.
----------------------------------------
! „Иван Пилето от Стара Загора ме покани на разходка до Монако през 2017. Лично съм виждал и премиера на такива срещи. Показаха ми клип, в който имаше сексуални издевателства върху задържан бизнесмен. На такава среща се събират и обсъждат кой ще бъде сдробен. Беше поръчан известен бизнесмен, който още е в затвора. От Карнобат (*** бел.: алкохолния бос Миню Стайков?). Показаха ми клипове как издевателстват върху един от известните бизнесмени - в килия, сексуално. Да го изнудват за огромни пари"
----------------------------------------
.
Не, това не са мои измислици.
Това е разказът на един от най-големите бизнесмени в аграрния сектор у нас: Светослав Илчовски. Официален разказ – даден пред Комисията на парламента, която хм, щяла да проучва зулумите на ГЕРБ и Борисов.
Проблемите на Илчовски започват през 2012 г. Първо му поискали "почерпка" от по 10 000 лв. (***бел: месечно), за да има напояване на земите му в Червен бряг.
Потърсил контакт в местния офис на ГЕРБ в Червен бряг и оттам го свързали с друг крупен бизнесмен, приближен до властта, от Стара Загора. Двамата се разбрали, като цената на спокойствието била бизнесменът да осигурява евтино зърно на човека от Стара Загора.
.
----------------------------------------------
"По 700 000 - 800 000 на година се получаваха, но аз изкарвам по 10 млн., давах ги тези пари за спокойствие. Ставаха все по-нагли исканията. 2020 г. се скарахме. Аз съм в този бизнес 23 години, имам 150 000 дка, продукция за 40 милиона лева искаха да им продам”
----------------------------------------------
.
През септември 2020 г. вече му поискали 50% от продукцията, възлизаща общо на 40 млн. годишно. "Искаха да дам моята продукция, защото работех в тяхната държава", сподели пред комисията бизнесменът. По това време получил предупреждение по телефона от министър да спре да купува земеделска земя, защото щели да го дадат на "нашите прокурори".
.
ПОСЛЕСЛОВ
.
====================================
§ "Цената е 1400 лв./дка за цялото стопанство с всичката земя.
При интерес, телефон: 0899/847-516; e-mail: sl_il@abv.bg"
====================================
Това е обява от септември мин. г. – точно тогава, когато са му поискали ултимативно, по мутренски тертип бизнеса му.
С нея бизнесменът Светослав Илчовски е обявил за продажба стопанство от 100 000 дка, заедно със зърнобаза за 200 000 тона накуп, като 55 000 дка ниви са разположени в Плевенско, а 45 000 дка са във Врачанско. Земята е окрупнена.
Запазва само тракторите и машините, защото с тях искал да се изнесе в друга държава да прави агробизнес, а не в България.
.
§ Всъщност истинските проблеми започват през 2012 г., с посредничеството на депутатът Димитър Аврамов (от ГЕРБ). Земи (1600 дка), обработвани от Илчовски, областната земеделска служба разпределила за прибиране на реколтата от друг бизнесмен. Накрая се стигнало до мутри, а Илчовски извикал полиция. След скандала политикът Димитър Аврамов се сдоби с разследване и обвинение.
.
§ Аврамов беше изключен от ГЕРБ, като тогава премиерът Бойко Борисов каза, че "един наш депутат от ГЕРБ, който много хитро се опитваше да си използва положението и да изкарва пари на гърба на партията". По обяснението на Борисов, в къщата на Аврамов са намерени и 50 000 лева белязани пари, прибрани от жената на депутата.
.
§ Обаче "независимата" прокуратура поиска само условна присъда за престъплението. Но дори тя не беше уважена от съдебния състав. Аврамов беше оправдан от съда.
.
§ След поредния правосъден скандал започна нова въртележка по случая.
Чак през 2019 г. Аврамов се сдоби с обвинение в Специализирания съд.
Според обвинението Аврамов е поискал от арендатора Светослав Илчовски на пет пъти общо 220 000 лева и право на ползване на земеделски земи, а след това е приел 100 000 лева, за да упражни влияние върху длъжностни лица, за да уреди проблем с други обработваеми земи.
.
§ Две години, след като случаят опря до специализирания съд, депутатът няма присъда.
.
§ Димитър Иванов Аврамов все си е депутат – и в предишния и по-предишния парламент.
Депутат е и от най-новия парламент – този. Обаче вместо от ГЕРБ е „народен” представител на истинското му котило – ДПС.
§ За някои от кюлчетата, макар и не точно тези, вече знаем от едни скандални снимки.
§ Сексуалните тайни спестявам, защото плеймейтките са най-малкия премиерски дерт сред тях


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още