Калоян Копчев разочарован от някои зъболекари, в Касата знаят кои злоупотребяват с положението

Калоян Копчев разочарован от някои зъболекари, в Касата знаят кои злоупотребяват с положението
Публикация   10:40     31 Юли, 2020 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1687

Горд съм с болниците в Русенска област, - за юни месец са си изработили всичко, заяви директорът на РЗОК Русе

   На личните лекари за юни 2020 г. са изплатени по този повод 58 000 лв., на специалистите 47 000 лв., на денталните лекари 93 000 лв., а болниците са изработили всичко и нямат нужда от такава помощ.  Това съобщи за Акцент.БГ директорът на РЗОК- Русе Копчев

    Съгласно Методика за определяне на сумите, заплащани от НЗОК на всички контрагенти за работа при неблагоприятни условия по повод на епидемичната обстановка, се заплаща до 85 % от изработеното през м. Януари 2020 г.

   Т.е. ако през януари заработката е била 10 000 лв., а през май 1 000 лв. касата доплаща 7 500 лв. Повечето  контрагенти са коректни, смята Копчев..

   Горд съм с болниците в Русенска област, заяви Копчев За юни месец са си изработили всичко. Не разчитат на този вариант и работят на пълни обороти. Специалистите имаха затруднения, но вече и те работят така. Личните лекари винаги са го правили.

   За съжаление не мога да кажа същото за част от денталните лекари, коментира директорът на РЗОК. Факт е, че ние знаем кои злоупотребяват с положението. Няма как през януари да изработиш 6 000 лв., а след това по 600 и касата да доплаща. Законно, но неморално.  Всички са се клели в Хипократ.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha