Четвъртък, 9 Май 2024

Харалан Александров: Децата на червената номенклатура се връщат от "омразния" Запад, искат на тепсия ключови позиции

Харалан Александров: Децата на червената номенклатура се връщат от
Публикация   09:12     19 Юли, 2020 /     akcent.bg   /     903

Това не е бум на тълпата, а нарцистична субкултура

   "Не може вакханалията и кланетата във френската революция да се сравнява с днешната игра на площада. Излезли са млади хора, които искат промяна. Протестът може да се разглежда като пъстра черга, в която има черни нишки, които се губят. Футболните агитки могат само да псуват и да викат, но бяха изолирани от останалите хора". Това заяви социалният антрополог Харалан Александров пред Канал 3. 

   "За амортизираните политици през последните години е шанс за рестартиране, да произнесат своите речи. Но ми прави впечатление, че младите не искат да слушат "старите", а да говорят. Това е хепънингова култура, която искаа да влезе в разговор. Те не са добре интегрирани в публичния дискурс. Това са деца, които са се върнали от Европа. Има една нарастваща група, която живее и учи в Европа. Създава се една нова група, която трябва да си намери място под слънцето. За пръв път виждаме хора, които се връщат в държава, в която си заслужава да се живее, благодарение и на политиката през последните години, но виждат социално запушване. Една голяма част обаче от децата обаче са част от червената номенклатура. Те се връщат в България и се дразнят, че не могат да заемат високи постове, както родителите си. Децата на червената номенклатура се връщат от "омразния" Запад и искат на тепсия ключови позиции", каза още Александров. 

   "Аз не мисля, че политиците по площада, лелите и чичковците, които са провалени, са любимци на младите хора. След протестите младите хора отиват да пият бира по заведенията и да се забавляват. Реализира се копнежа на 50-годишните - да се върнат младите хора. Вместо да се свързват с кукловодите, да се опитаме да ги спечелим, защото ще ги изгубим завинаги.

    Това не е бум на тълпата, а нарцистична субкултура. Тези хора искат да бъдат забелязани. Те си правят селфита и се катерят по Партийния дом", коментира социалният антрополог. 



Коментари

  •     Димов 

    Преминавайки в компанията на управляващите,"сладкодумният" Харалан си деформира мисленето до неознаваемост.Забравил,че брани некадърното днешно управление на държавата,той раздава присъди,лепи етикети на неудобните за него българи.Харалане,птицо "лекокрила",защо наричаш тълпа българските младежи излезли да си защитават правата?Съдейки по натурата ти,ти си обезпечен,но има хора на твоите години,трудно днес свързват двата края.Ти прекрасно знаеш дереджето на поне 65% от българите,но се правиш на глух и за проблемите им.Идва времето, когато отново ще гледаш реално на процесите,но ми се струва,че ще е късно!

Коментирай

   captcha