Неделя, 13 Октомври 2024

Ресторант `Щастливеца` BBQ&FISH с много добро и интересно месно меню

Ресторант `Щастливеца` BBQ&FISH с много добро и интересно месно меню
Публикация   30 Ноемв, 2017   /     akcent.bg   /     1855

Снимки: 1,2,3 

     Предлаганото  месо от най-добрата порода говеждо BLACK ANGUS впечатлява и най-критично настроените чревоугодници. Месото е  популярно в цял свят, известно е с изключителното си качество и неповторима крехкост.

   Менюто е актуално за сезона, като включва качествено свинско и агнешко месо от подбрани местни стопанства. В листа с храните  се забелязват и други примамливи предложения - младо френско петле, добра селекция от охладени риби и морски дарове.

  Добре подбраните вина са приятна изненада на ценителите на гроздовия еликсир. Те са естествено допълнение към   запомнящия се вкус на прясното и качествено месо!

  Превъзходна храна и приятна обстановка, вниманието към всеки детайл и специалното отношение към всеки клиент е това към което се стремим всеки ден! Това е неоспорим факт, който кара все повече клиенти да посещават ресторант "Щастливеца" BBQ&FISH на клубен принцип.

                                  Студени предястия

Тартар от Блек Ангъс по класическа рецепта  

Карпачо от Блек Ангъс със черен трюфел са най-предпочитаните от нашия суров бар.

Предлага се и прясно изпечен хляб,  който придава още по приятен вкуса на храната

 

                 френско сирене Бофор

  Зрял 12 месеца високопланински Бофор (на френски: Beaufort) е вид полутвърдо френско сирене от краве мляко, което се произвежда само във френската област Савоя.

   Родина на сиренето Бофор е Савоя, в подножието на Алпите.

 Първоначално местните монаси  започват да го правят по стари рецепти от времето на Римската империя. През средните векове сиренето се прави както в местните манастири, така и в селски ферми,

Съвременното название на сиренето - Beaufort, се появява през 1865 г., по името на малко алпийско село, в района на което се развива първоначално неговото производство.

На 4 април 1968 г. Бофор е сертифицирано като сирене с контролиран произход – AOC.

Оттогава района на неговото производство обхваща четири алпийски долини в Савоя - Бофортен, частично Вал д'Арли, Тарантес и Мориен.

Бофорът зрее от 7-12 месеца

                        швейцарско Тет Де Моан

 като термин се употребява от 1790 г., но сиренето има много по-дълга история.

 Манастирът Белелай е основан през 1136 г. ( За първи път монасите от манастира се споменават във връзка със сиренето през 1192 г. Те плащат годишна рента за различни имоти със сирене,  произвеждано в тяхното абатство.

 Сиренето Белелай се споменава за пръв път в документ от 1570 г.  По традиция в Жура запасът от сирена в абатството се преброявал "на глава на монах", оттук името Tete de Moine 'монашеска глава'.

 Сиренето зрее от 3 до 4 месеца. Тет де Моан не се реже с обикновен нож, а се "стърже" на розички със специален нож, наричан Жирол.

 Така оформено, сиренето е подходящо за аперитив и гарнитура към салати



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още