Петък, 20 Септември 2024

България се измъчи срещу Люксембург, но стартира с победа квалификациите и оглави група А

България се измъчи срещу Люксембург, но стартира с победа квалификациите и оглави група А
Публикация   07 Септ, 2016   /     akcent.bg   /     410

  Българският национален отбор по футбол започна с победа квалификациите за Световното през 2018 в Русия.

   Възпитаниците на Ивайло Петев не впечатлиха с играта си, но спечелиха с 4:3 срещу Люксембург изключително драматично важни три точки, които ни качиха на първото място в групата, където са още отборите на Франция,

   Нашите момчета поведоха в резултата през първата част, а в средата на втората част в рамките на две минути допуснаха обрат. Все пак показахме характер и след попадения на Марселиньо и Ивелин Попов отново си върнахме гола аванс. 

  Точно когато изглеждаше, че всичко в мача е решено и течеше първа минута от добавеното време 18-годишният Бонер вкара изравнителен гол. Две минути по-късно Александър Тонев измъкна националния ни отбор от резила с фантастичен гол от границата на наказателното поле

   Двубоят започна равностойно, като напук на очакванията Люксембург  не се затвори, а напротив. Опитваше да пресира дълбоко в половината на нашия национален отбор, както и да владее топката. Първият точен удар в мача бе на сметката на гостите, но Владо Стоянов сигурно улови.

  В 16-ата минута  България откри резултата след страхотен шут от над 25 метра на Димитър Рангелов, който не остави шанс на вратаря на Люксембург. Това бе шести гол на българския нападател с екипа на националите.

  В 41-ата минута  хубав удар на Георги Миланов  намери напречната греда, като Люксембург оцеля в тази ситуация.

 В началото на второто полувреме гостите наложиха нещо като натиск, който в 60-тата минута даде резултат.

  Люксембург изравни  чрез бившия нападател на ЦСКА Йоаким, който получи в наказателното поле и след карамбол успя да преодолее Владо Стоянов.

Само две минути по-късно отново Йоаким преодоля Владислав Стоянов, за да донесе пълен обрат на своите в мача. Нападателят на Люксембург финтира Иван Иванов и стреля елегантно покрай плонжа на Стоянов.

  В 65-ата минута Марселиньо изравни резултата след попадение с глава, дошло след центриране от корнер. Попов засече с глава на близката греда, като топката стигна до Марселиньо, който я чукна с глава, за да изравни.

  В 78-ата минута Ивелин Попов препарира Жонатан Жубер след прецизно изпълнен пряк свободен удар и отново изведе националите напред в резултата.

  В 91-ата минута резервата Бонер изравни резултата след поредната контраатака за гостите и със страхотен завършващ удар матира Стоянов.

  Две минути по-късно Александър Тонев с магическо изпълнение от границата на наказателното поле донесе успеха на родните национали



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha