РЗИ и Ла Лече Лига заедно в Световната седмица на кърменето

РЗИ и Ла Лече Лига заедно в Световната седмица на кърменето
Публикация   02:54     04 Авг, 2014 /     akcent.bg   /     608

 

Темата на Световната седмица на кърменето през 2014 г. е “Кърменето – печеливша цел за цял живот!”. Тя е свързана с Целите на хилядолетието за развитие, поставени  преди 24 години от Организацията на обединените нации и правителствата. Осемте цели, определени от ООН са за всеобхватна борба с бедността,  насърчаване на мира, подобряване на здравеопазването, човешките права, устойчивата околна среда и насърчаване на здравословно и устойчиво развитие на света до 2015 г. Целите на Световната седмица на кърменето през 2014 г. са тясно свързани с Целите на хилядолетието за развитие.

      Регионална здравна инспекция Русе отбелязва Седмицата на кърменето в партньорство с Ла Лече лига и АГ- МБАЛ - Русе с бременни жени и кърмещи майки. Експерти от отдел ,,Профилактика на  болестите и промоция на здравето” ще представят мултимедийни презентации  за ползите от кърменето и  здравословно хранене на бременните.

       На 12.08.2014г. от 13 ч. в конферентната зала на АГ МБАЛ - Русе в рамките на „Училище за родители” ще бъдат проведени беседи със събеседване на теми: „Кърменето – печеливша цел за цял живот” и „Често срещани трудности при кърмене”. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha