Днес е : Събота, 4 Февруари 2023

Настъпи време, в което българите трябва да излъчат хора, които могат да се обединяват не "срещу", а "за".

Публикация 30 Sep, 2022 / akcent.bg

Десислава Атанасова: Само обединени можем да се справим!

    ГЕРБ-СДС предложи няколко точки, които могат да служат за обединителна платформа на всички евроатлантически сили.

   Предвид всички кризи в страната ни и геополитическата ситуация, България има нужда от стабилно управление и единение. Това е възможно единствено на база платформа, приоритети и идеи.

   Повече от 7 месеца ни управляваше безпринципна коалиция. В едно управление, което не се справи и беше най-краткото в демократичната ни история, се събраха две противоположни партии – БСП и „Демократична България“.

   Хората разбраха, че с чегъртане и незаконни арести не се постига просперитет. Нека заложим на експерти, които имат опит и умения, за да изведем държавата от кризите.

   Разликата от 10% между ГЕРБ-СДС и втората политическа сила според последните социологически проучвания показва морален реванш на нашите симпатизанти, които през последните две години бяха пренебрегвани от участие в политическия живот и преживяха редица незаконни действия. Зад всяка политическа сила стоят български граждани!

   Ситуацията в държавата е сериозна. Изправени сме пред редица кризи. Пътят към възстановяването ще е труден. Бившите управляващи също осъзнат това.

   Решаването на проблемите на хората трябва да ни обединява. Хората от моите избирателни райони Разград и Русе се притесняват как ще посрещнат зимата. Как ще си платят тока или дървата за огрев. Теми като справянето с инфлацията и нелегалната миграция не са ли приоритети, по които политиците трябва да се обединим?!

   ГЕРБ и Бойко Борисов нямат нужда от легитимация за евроатлантическата си ориентация. Нашият лидер първи осъди действията на руския президент. Ние се срещахме с представители на украинската местна власт. Ние гласувахме за военна помощ за Украйна.

   Ако ГЕРБ-СДС запази позицията си на първа политическа сила, както сочат проучванията и ако на нас бъде връчен първият мандат за съставяне на правителство, ние ще подходим сериозно към него, защото осъзнаваме отговорността си. Ще предложим програма за справяне с кризите.

   Всеки, който е злоупотребил с доверието на избирателите, носи своята отговорност. Това ясно се вижда от резултатите на изборите. Ние винаги сме обещавали само това, което можем да изпълним. Във всяко управление на ГЕРБ резултатите са реални.

   Не съм съгласна със слогана „няма ляво, няма дясно“. Трябва да е ясно коя политическа сила къде се позиционира.

   Само на думи останаха заявките на бившите управляващи са скъсване на всякакви отношения с „Газпром“. България все още плаща за руски газ, който е по-скъп, защото минава през посредници. В предходния парламент ГЕРБ-СДС предложи да се приеме закон за 100% диверсификация на доставките на газ, както и краткосрочни и дългосрочни търгове. Правителството на Борисов започна строителството на газовата връзка с Гърция и реализира акционерния дял с 20% в терминала за втечнен газ в "Александруполис"

    Вярвам на хората - те гласуват и на машините и с бюлетините!

Коментари

Читател  
15:41:35 / 2022-10-01

Г-н Николаев,днес е ден за размисъл,за какво "тикате" Деса в очите на хората,които я ненавиждат?

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама