Днес е : Понеделник, 27 Юни 2022

Съдът отмени всички решения от извънредния конгрес на БФС

Публикация 17 Jun, 2022 / akcent.bg

   Софийският градски съд отмени всички решения от провелия се на 12 октомври миналата година извънреден конгрес на Българския

   Съдът е уважил исковата молба на аматьорския клуб Балкан (Варвара), който сезира за нарушение на устава, както и за възпрепятстването на делегата на клуба - адвокат Георги Градев, от участие в конгреса.

   Припомняме, че на въпросния извънреден конгрес, Борислав Михайлов бе преизбран за президент на родната централа, като също така бе утвърден нов Изпълнителен комитет.

   Тогава от екипа на Димитър Бербатов оспориха решенията, защото според тях е трябвало да има балотаж, защото Михайлов спечели с 241 от 483-те гласа, при положение, че по устав той се нуждаеше от 242 гласа.

   След въпросния конгрес Балкан (Варвара) бе изхвърлен от структурите на БФС, но членството вече може да бъде прието.

   Разбира се, че по всяка вероятност делото ще бъде гледано и на по-висока инстанция след евентуално обжалване от страна на БФС.

   Преизбирането на Михайлов на 12 октомври, което днес съдът отмени, направи така, че през март Димитър Бербатов направи свой паралелен конгрес с участието на 76 клуба, които еднолично го избраха за президент.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама