Днес е : Неделя, 15 Декември 2019

Костадинка Кунева в Русе: "Гражданите трябва да се борят за правата си, да ги изграждат и да ги отстояват"

Публикация 14 Aug, 2019 / akcent.bg

   „Европейски директиви и синдикални права на жените" беше темата на срещата, провела се днес в Русе, с участието на Костадинка Кунева, депутат от Европейския парламент /2014-2019г./ от гражданската квота на партия "СИРИЗА" - Гърция и известен синдикален деец. В срещата се включиха народният представител от "БСП за България" Пенчо Милков, общински съветници от БСП, синдикални дейци и граждани.

    "Необходимо е гражданите да осъзнаят, че Европейският парламент е първата институция, на която трябва да отдават голямо значение тъй като там се гласуват финансите и 95 % от законите на Европа, трябва да помагаме да следим и контролираме евродепутатите, да даваме предложения и да правим срещи с тях и да казваме какво искаме, фирмите си имат лобисти, за нас няма кой, трябва ние сами да настояваме за правата, от които имаме нужда." каза Кунева. Тя заяви, че всеки един от нас има отговорност към тази организация Европейски парламент и как той работи. Той гласува, на всеки седем години, един огромен бюджет за политиките, които ще има и за тяхното финансиране, който бюджет идва от нашите заплати и от нашите данъци и тези пари трябва да се върнат обратно в политики за нас. 

   Гражданите трябва да се борят за  правата си, да ги изграждат и да ги отстояват, заяви  Кунева. Тя сподели идеи за развитие на кооперативното движение, на социалната икономика, но подчерта, че всичко за да се случва трябва да се отстоява и да се правят предложения от гражданите. 

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама