В библиотеката на Русенския университет се проведе семинар, посветен на 460-годишнината от рождението на Шекспир

В библиотеката на Русенския университет се проведе семинар,  посветен на 460-годишнината от рождението на Шекспир
Публикация   17:09     26 Апр, 2024 /     akcent.bg   /     379

   На 25 април 2024 г. в читалнята на Университетската библиотека се проведе семинар по повод 460-годишнината от рождението на великия драматург и поет Уилям Шекспир. Събитието се организира от катедра „Чужди езици", а в него участваха студенти от специалност „Начална училищна педагогика с чужд език" и Еразъм студенти. Водещ на семинара беше старши преподавател Цвета Шенкова, която умело обвърза презентациите на студентите от първи, втори и трети курс на специалността в дискусия, която предизвика публиката за участие и коментари. Със своите впечатляващи интерактивни презентации на английски език шест студентки – Жасмина Феридиани, 3 курс, НУПЧЕ, Елора Иванова, 1 курс, Елеонора Георгиева, 2 курс, Хю Мейдже, Китай, Мариам Немсадзе, Грузия и Бахар Бенурова, преведоха присъстващите през живота и творчеството на английския драматург. Младите колеги предизвикаха всички да споделят свои мисли и усещани и ги направиха съпричастни с творбите на майстора на словото Шекспир.

   В програмата се включиха театралните таланти на Английска езикова гимназия „Гео Милев" - Русе, водени от преподавателката си по английски език и култура г-жа Мая Мицова, която е и художествен ръководител на театралната трупа. В костюми от епохата на Шекспир и декори, направени от самите тях, младите актьори оживиха края на събитието с представление на осъвременена кратка версия на „Ромео и Жулиета". Гостите се насладиха и на прочутия монолог на Хамлет.

   За автентичната атмосфера спомогна и подредената от домакините от Университетската библиотека, с директор д-р Виктория Иванова, изложба на книги от и за Шекспир.

   Събитието беше поредният успешен опит на катедра „Чужди езици", с ръководител д-р Елица Георгиева, да даде възможност за изява на студентите, които се обучават в катедрата, да добият самочувствие и да покажат своите знания и умения в изучаваните от тях области



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha