Днес е : Четвъртък, 5 Декември 2019

Бизнесменът Георги Бошнаков и семейството му са загиналите при самолетната катастрофа в Македония

Публикация 03 Apr, 2019 / akcent.bg

    Известна е самоличността на загиналите българи при авиокататстрофата с малък самолет "Чесна P-210" в Македония. Жертвите са Георги Ангелов Бошнаков (1970), Калина Цонева Корнажева (1972), Гергана Георгиева Бошнакова (2000) и Биляна Георгиева Бошнакова (2005). Мъжът е имал лиценз за пилотиране, вероятно издаден от българските власти. Върхът, на който е станала катастрофата, е известен като „пъпа на Македония” – най-високото място в Северна Македония.

   Според dir.bg загиналите са роднини на бившия правосъден министър Петър Корнажев и на бившата президентка на Бразилия Дилма Русеф, установи проверка на Dir.bg

   47-годишната Калина Корнажева-Бошнакова е племенница на Петър Корнажев и братовчедка на Русеф. Нейният баща е видният публицист Цоню Корнажев, който е брат на починалия през 2002 г. бивш правосъден министър от кабинета Беров и чичо на първата жена държавен глава на Бразилия. Калина Корнажева е адвокат в София.

   18-годишната й дъщеря Биляна е ученичка в Американския колеж, а съпругът й Георги Бошнаков (49 г.), който е пилотирал разбилия се самолет, e завършил Техническия университет в София и има фирма за рециклиране на отпадъци. Бошнаков е имал лиценз за пилотиране.

   Четирима български граждани загинаха при авиокататсрофа с малък самолет в Македония във вторник следобяд. Самолетът е тип "Чесна P-210". Първият сигнал за инцидента е получен на летището в Скопие. Пилотът е докладвал за изключително силна турбуленция и ниска облачност. Малко след това сигналът се губи. Два полицейски хеликоптера тръгват към предполагаемото място в планината Якобица. Намират останките на разбилия се самолет на 35 километра от Скопие в труднодостъпна местност. 

 

 

   В Скопие има сформиран щаб, който трябва да реши кога условията ще бъдат подходящи отново да бъдат вдигнати хеликоптери, за да се достигне мястото на инцидента и да започне спасителната операция. От българска страна е подготвен хеликоптер с готов екип на Гранична полиция, който също може да се включи в издирвателните мероприятия. Засега македонските власти са отказали тази помощ. Планината е висока 2 400м., а върхът, на който се случва катастрофа е известен като „пъпа на Македония” – най-високото място в Северна Македония.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама