Днес е : Четвъртък, 17 Октомври 2019

Окръжна прокуратура Русе внесе в съда делото с искане за убиеца на Виктория доживотна присъда без право на обжалване

Публикация 19 Mar, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Северин бил само пиян, дрога в кръвта му не била открита

  Снимки: 1,2,3,4 

   Окръжна прокуратура Русе внесе делото в съда срещу убиеца на Виктория Северин Красимиров с три обвинения- за блудство, изнасилване и умишлено убийство по особено жесток начин, като ще иска най-тежкото наказание- доживотен затвор без право на замяна. Това съобщи днес на нарочна пресконференция окръжния прокурор на Русе Георги Георгиев в присъствието на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова, наблюдаващия прокурор Кремена Колицова, директорът на ОД ст. комисар Теодор Атанасов и разследващия полицай Добрин Харалампиев.

   Красимиров е единственото лице, обвиняело по делото. Разпитани през тези пет месеца са над 30 свидителя, назначени са и са приети над 15 експертизи. Съдествие е получено и от Германия, където убиецът без задържан 10-на дни по-късно.

  Разследването на Окръжна прокуратура показва, че става въпрос за едно чисто криминално престъпление, мотивът за който е бил единствено сексуален. Събраните доказателства не са показали извършеното престъпление да има нещо общо с професионалнната реализация на жертвата.

  Очаква се до месец да бъде даден ход на делото.

  Първоначално обявените сведения, че убиецът освен алкахол, е употребил и дрога, не са били потвърдени от взетата му кръвна проба. Майката на Северин по телевизията заяви, че той и е споделил, че е "взел някакви кристали".

   Арнаудова връчи на прокурорите Георгиев и  Колицова, както и на разследващия полицай Харалампиев благодарствени грамота и нож от името на Сотир Цацаров за проявения професионализъм. Окръжния прокурор благодари на главния прокурор и на всички полицаи от Второ районно управление, криминална полиция към ОД на МВР, института по криминалистика за отличната работа и съдийствие.

  Говорителят на главния пропурор в самото начало разсея съмненията, че убийството е свързано с внушенията срещу българските институции и българската държава, че убийството е свързано и с професиналната работа на жертвата. За това, че журналисти в България, които се борят срещу корупцията, са убивани.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама