Днес е : Сряда, 15 Юли 2020

Горанов не изключва да се удължи срокът за смяна на касовите апарати

Публикация 12 Feb, 2019 / akcent.bg

   Министърът на финансите Владислав Горанов не изключва възможността да бъде удължен срокът, в който фирмите, регистрирани по ДДС, трябва да сменят касовите апарати и софтуера с цел печалбите да бъдат отчитани в реално време.

   Според Наредбата на приходната агенция това трябва да се случи до края на март, но днес от Българската стопанска камара поиска отсрочка, съобщава БНР. Нито фирмите, нито софтуерните компании могат да се справят в указания срок, заяви Станислав Попдончев от камарата. "Наистина е необходимо време на бизнеса, за да се справи и със софтуерите, и с фискалните устройства, а което е и най-важно - с организацията на самата работа", обяви той.

   В отговор финансовият министър посочи, че ако се установи, че действително фирмите няма да успеят да се справят, "можем да проявим гъвкавост, но все още в диалог работим с бизнеса, за да установим достатъчен ли е срокът".

   "Дотолкова, доколкото не сме чули упреци към самата наредба само по отношение на сроковете, ще ги дебатираме. Ако се окаже, че обективно не могат да се справят, ще проявим гъвкавост, разбира се, в това отношение, защото не можем да рискуваме търговския оборот", обясни Горанов, цитиран от държавното радио.

   Финансовият министър Владислав Горанов обаче подчертава, че предмет на обсъждане е единствено и само срокът за влизане в сила на новите правила.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама