Днес е : Петък, 13 Декември 2019

Русе посреща волейбол на световно нивоот 12 до 18 септември

Публикация 12 Sep, 2018 / akcent.bg

Официалното откриване на Световното първенство за мъже по волейбол в Русе се проведе пред Монбат Арена

   Днес, пред „Арена Монбат“ се състоя официалното откриване на Световното първенство за мъже по волейбол, на което град Русе е домакин от 12-ти до 18-ти септември.

В словото си, кметът на Община Русе Пламен Стоилов  заяви: „За Русе - градът на свободния дух е чест да посрещне отборите на Бразилия, Франция, Китай, Холандия, Канада и Египет! Русе се доказа като отличен организатор на мащабни спортни инициативи и сега той е в елитната компания на градовете-домакини на едно от най-големите световни спортни събития за 2018-та година в модерната мултифункционална спортна зала – „Арена Монбат“. Русенският градоначалник благодари за безпрецедентната подкрепа, оказана от Българската федерация по волейбол и за доверието към Русе на Президента на Българската федерация по волейбол Данчо Лазаров и на вицепрезидента Любомир Ганев, както и на министър Кралев които повярваха, че Русе е достоен град, на който му отиват престижни събития от такъв мащаб.

   Официални гости на събитието бяха министърът на младежта и спорта  Красен Кралев, както и вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев, които високо оцениха организацията, която Русе показа като домакин на първенството.

   В програмата за откриването се включиха Биг Бенд Русе, Мажоретен състав „Екстрийм“ при Общински младежки дом-Русе, вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска, ВС „Слънчеви ноти“ с ръководител Наталия Константинова, ФТТ „Найден Киров“ с ръководител Богдан Донев и деца от шест русенски детски градини – „Радост“, „Детелина“, „Снежанка“, „Здравец“, „Синчец“ и „Пролет“. За публиката бяха предвидени игри, сред които и предизвикателство да правят снимка с хаштаг #RUSEVOLLEY, която да качат в Инстаграм до края на първенството в Русе, като всеки ден, притежателят на най-харесваната снимка ще получава награда.

Коментари

Реклама

Реклама