Днес е : Сряда, 17 Август 2022

Патриотски мандат за областен , Бурджиев си отива безславно

Публикация 06 May, 2017 / akcent.bg

Зам. областните от ГЕРБ - Свилен Иванов и Валентин Колев?

  До сряда най-късно ще стане ясно името на новия областен управител на Русе. Въпреки, че мандатът е даден на Обединените патриоти, за поста на Стефко Бурджиев се борят областният лидер на воеводите Галин Григоров и атакистът Любомир  Владимиров.

   До тази ситуация се стигна, след като страстта на досегашния губернатор Стефко Бурджиев към поста надделя над партийната етика и подаде ръка на временния премиер Герджиков /по- скоро праща посланици за оцеляването си на този пост и за добрата заплата/.

  Даването на мандата за избор на наместник на Борисовото правителство на Патриотите определено улесни ГЕРБ, но сигурно създава определени трудности на местните воеводи и атакисти. 

  Галин Григоров е по известна степен повече познат на русенци като общински съветник, който е от групата на опозиционните представители на местната власт. Неговото избиране се приема като баланс при избора на екипа областни управители именно с активната си политическа дейност в Русе и областта. Григоров не отрече, че е номиниран за областен управител, но потвърди, че трябва да се пребори с друга кандидатура.

Най- младият професор Любомир Владимиров на ВУАРР- Пловдив /Земеделски колеж- Русе/ и доцент в Русенския университет,  депутатът от Атака, бе втори в листата та ОП за депутат в Русе. Не желая до коментирам тази тема, заяви Владимиров пред Акцент.БГ дали е кандидат за поста на своя колега от РУ Бурджиев в катедра „Екология”. Сред свои съпартийци той също не е афиширал интерес към губернаторския пост.

Зам. областните управители като че ли на били избрани доста по-лесно. Отстраняването на Валентин Колев от поста зам. областен управител бе съпътствано с протестна декларация от областната структура на ГЕРБ в Русе в негова подкрепа. Другото място е за Свилен Иванов, който бе депутат в 43-то Народно събрание, а преди това- зам. кмет на Русе.

 Вероятно до сряда ще стане ясно дали това разпределение ще се случи и кой ще спечели квотата на обединените патриоти, особено като се има предвид, че коректив ще му бъдат двама активни деятели на партията на Борисов.

  Който и да стане областен управител, ще завари един състав на администрацията си, от които  20 процента са в пенсионна възраст, а друга част, работеща активно по различни проекти. Вероятно на наследника на Бурджиев ще се наложи и да провери по-щателно как се е разпореждано с държавните имоти, какъвто интерес вече проявяват и специализирани институции.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама