Понеделник, 20 Май 2024

Данъчен календар за м. февруари

Публикация   16:11     07 Фев, 2011 /     akcent.bg   /     424

До 10-ти февруари:

      По ЗДДФЛ:

1. Внасяне от работодателя или възложителя на авансовия данък, удържан през месец януари за доходи от трудови правоотношения, и за доходи от друга стопанска дейност по чл. 29 от ЗДДФЛ. 

2.Внасяне от платеца на дохода на авансовия данък, удържан през месец януари за доходи от наем или от друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.

3.Внасяне от работодателя по основното трудово правоотношение към 31 декември 2010 г. на данъка, удържан при годишното облагане на доходите от трудови правоотношения по реда на чл. 49, ал. 5 от ЗДДФЛ.

4.Ползване на 5 на сто отстъпка върху внесената до 10 февруари част от данъка за довнасяне по годишната данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за 2010 г. от лицата, подали декларацията в същия срок.

 

     По ЗКПО:

1.Подаване на декларация по ЗКПО за данъка върху хазартната дейност от лотарии, томболи и числови лотарийни игри Бинго и Кено.

 

ЗСВОТС

Подаване на Интрастат-декларации пристигания/изпращания по ЗСВОТС за месец януари 2011 г.

 

До 14-ти февруари:

    По ЗДДС

1.                Подаване на справка-декларация по ЗДДС, ведно с отчетни регистри и магнитен носител и внасяне на дължимия ДДС за данъчния период - месец януари.

2.                Подаване на VIES-декларация от регистрирано лице, което е извършило вътреобщностни доставки,  доставки като посредник в тристранна операция или доставки на услуги по чл 21, ал. 2 с място на изпълнение на територията на друга държава членка за данъчния период – месец януари

 

До 15-ти февруари:

    По ЗКПО

1. Месечните авансови вноски за февруари за корпоративния данък по Закона за корпоративното подоходно облагане.

2. Внасяне на данъка върху приходите за месец януари от бюджетните     предприятия.

3.                Внасяне на данъка върху разходите по ЗКПО за месец януари: представителни разходи, свързани с дейността; социалните разходи, предоставени в натура; разходите, свързани с експлоатация на превозни средства, когато с тях се осъществява управленска дейност.

4.                Внасяне на алтернативен данък по чл.226, чл.234 и чл.241 от ЗКПО върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, начислени през месец януари.

 

По Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г.

1. Подаване на данни от производител/ вносител на фискални устройства за разчетени фискални памети  през месец януари

2. Подаване на данни от сервизна фирма на фискални устройства за издадените свидетелства за регистрация на фискални устройства, за прекъсване и започване на сервизното обслужване, както и за получени уведомления за загубване, повреждане или унищожаване на свидетелството за регистрация на фискалното устройство през месец януари

 

До 20-ти февруари:

  По ЗКПО

1.                Деклариране на направените залози и данъка от организатори на хазартни игри и телефонни и телекомуникационни оператори за проведени през предходния месец хазартни игри, при които стойността на залога за участие се изразява в увеличението в цената на телефонна или друга телекомуникационна връзка. Внасяне на този данък от телефонните и телекомуникационните оператори.

 

До 28-и февруари:

   По ЗКПО

1.                Внасяне на данъците при източника по  ЗКПО.

2.                Внасяне на данъка върху дейността от опериране на кораби за месец януари.

 

    По ЗДДФЛ

 

1.                Внасяне от платеца на дохода на окончателните данъци за начислени/изплатени доходи по глава шеста от ЗДДФЛ.

2.                Внасяне от работодателя на авансовия данък, определен по реда на чл. 42, ал. 6 от ЗДДФЛ върху брутния размер на сумата от частичните плащания по трудови правоотношения, ако през януари са направени само частични плащания.

 

  По ЗМДТ

1. Подаване на декларация по чл. 17, ал. 1 от ЗМДТ от предприятия при промяна на отчетната стойност на недвижими имоти, настъпила към 31.12 на предходната година.

 
   По ЗДЗП

1. Внасяне от застрахователите или данъчните представители на данъка върху застрахователните премии, дължим за предходния месец.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha