Четвъртък, 19 Септември 2024

Зам. кметът Карапчански на семинар за модерното дунавско управление в Регенсбург

Зам. кметът Карапчански на семинар за модерното дунавско управление в Регенсбург
Публикация   28 Ноемв, 2012   /     akcent.bg   /     605

 

 

 

Продължава участието на заместник-кмета на Община Русе Страхил Карапчански в Първия годишен форум за Дунавската стратегия, който се провежда в Регенсбург, Германия. В днешния ден, той е сред участниците в семинара „Модерното Дунавско управление – Как да направим региона работещ? Хоризонталният подход”.

Г-н Карапчански участва в панелните дискусии и дебатите за приноса на трите хоризонтални приоритетни оси за насърчаване на конкурентоспособността на региона и реалното им въздействие върху целите на „Европа 2020”. Това са областите „Институционално сътрудничество и взаимодействие”, „Общество на знанието” и „Сигурност”.

Стратегията на Европейския съюз за региона на река Дунав съчетава политики за регионално развитие, научни изследвания, транспорт и околна среда, както и сигурност, туризъм и растеж. Целта е регионът да стане по-добро място за живот и работа. Дунавската стратегия е инструмент за реализиране на стратегията „Европа 2020“, засилване на икономическия растеж и създаване на работни места в макрорегиона.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още