Зам. кметът Карапчански на първия годишен форум за Дунавската стратегия

Публикация   21:15     27 Ноемв, 2012 /     akcent.bg   /     507

 

Зам.-кметът по Европейско развитие на Община Русе Страхил Карапчански участва днес в Първия годишен форум, посветен на Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион. Срещата се организира от Европейската комисия, в сътрудничество с Правителството на провинция Бавария. Неин домакин на 27 и 28 ноември е град Регенсбург, Германия.

Форумът беше открит от комисаря по регионална политика на Европейската комисия Йоханес Хаан, кметът на Регенсбург Ханс Шайдингер и държавния министър за европейските въпроси на Правителството на Бавария Емилия Мюлер. В дискусията участват министрите на външните работи на Румъния и Унгария, първият вицепрезидент на Комитета на регионите, вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка, кметът на Виена, министърът на регионалното развитие и благоустройството на България, министърът на вътрешните работи на Бавария, министърът по европейските въпроси на Баден-Вюртемберг и други  ръководители от политиката, бизнеса, международните организации и гражданското общество.

Заместник-кметът Страхил Карапчански участва в панелна дискусия, водена от Форума на Дунавското гражданско общество. Темата на неговия доклад е  „Подходът „отдолу-нагоре“ в Дунавската стратегия на Европейския съюз. Как да подобрим участието в Дунавския регион?”.  

Годишният форум по Дунавската стратегия е първи по рода си и е повод за оценка на развитието й от старта на изпълнението й през 2011 година. Срещата дава възможност да се анализират поуките от прилагането на Стратегията на ЕС за региона на Балтийско море.

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още