В Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ се проведе традиционна кулинарна изложба, посветена на един от най-обичаните символи на празника – козунакът. Събитието събра ученици и преподаватели в духа на творчество, традиция и празнично настроение.
В изложбата взеха участие 25 ученици от различни класове и специалности, които показаха своите умения и въображение в приготвянето на домашни козунаци. Всяко изделие бе уникално – от класически рецепти с лимонова кора и стафиди, до модерни интерпретации с шоколад, ядки и цветни декорации. Участниците не само се постараха козунаците да бъдат вкусни, но и ги представиха по оригинален и артистичен начин.
Жури от професионалисти: шеф Момчил Кирилов – представител на Fitness Chef Ruse и бивш възпитаник на Гимназията, г – жа Румяна Стоянова – заместник – директор по учебно – производствената дейност, г-н Венцислав Харалампиев – преподавател по професионална подготовка и Никола Лазаров – представител на Ученическия съвет, оцени изделията по няколко критерия – вкус, визия и оригиналност.
След внимателна дегустация и обсъждане, бяха отличени най-добрите:
Първо място – Наталия Каралашева от 9.Г клас - изключително пухкав козунак, изработен с домашни продукти, локум и ядки. .
Второ място – Русана Кирилова от 10.Г - добре изпечен козунак с локум.
Трето място – Моника Радева от 11.Г - козунак с богата плънка и добре оформени конци
Всички участници получиха грамоти за участие в кулинарния конкурс „Моят Великден“, а най-добрите бяха наградени с подаръчни ваучери.
Събитието премина с много усмивки, апетитни аромати и вдъхновение. То не само насърчи учениците да покажат своите умения, но и създаде настроение, достойно за един от най-светлите християнски празници.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай