Събота, 22 Март 2025

Топ готвачи на HELL’S KITCHEN с мотивационна лекция пред абитуриенти от ПГ по туризъм- Русе

Топ готвачи на HELL’S KITCHEN с мотивационна лекция пред абитуриенти от ПГ по туризъм- Русе
Публикация   21 Март, 2025   /     akcent.bg   /     196

Те представиха своето иновативно петстепенно меню, специално създадено за благотворителна вечеря в подкрепа на Фондация „Александър Русев“

   На 21.03.2025 г. в ресторант „Crazy Fish“/ Кораб София топ готвачи на HELL’S KITCHEN се срещнаха с абитуриенти от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, обучаващи се по професия „Ресторантьор“/ специалност „Кетъринг“ и професия „Готвач“/ специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“. Целта на срещата беше учениците да се запознаят с най-новите тенденции в кулинарното изкуство.

    На мотивационната лекция шеф готвачите представиха пред гимназистите своето иновативно петстепенно меню, специално създадено за благотворителна вечеря в подкрепа на Фондация „Александър Русев“: Амюз буш (Сьомга върху салата от киноа, леща Белуга и два вида чушки), студено предястие (Овчарска салата в наш стил със зеленчукова емулсия, мариновано яйце, бонбон от ароматни сирена и чипс от хамон), топло предястие (Картофено паве с октопод по средиземноморски стил с бьор Блан, зелено олио и хайвер), основно ястие (Свинско Бон-филе на Су-вид с билкова коричка, с картофен муселин и олио от чоризо, глазирани бейби зеленчуци  и сос от трюфел) и десерт (Шоколадово брауни с три вида мус, малиново кули и капучино туил).

   Многокомпонентните и сложни за изпълнение ястия, както и използваните иновативни кулинарни техники предизвикаха силен интерес у бъдещите готвачи. Засегната беше и темата за презентирането на ястията - също процес с изключителна важност, съчетаващ мода, стил и фантазия.

Училищното ръководство благодари на шеф Станислав Иванов, шеф Васил Кацаров, шеф Мариела Чобанова и шеф Николай Ангелов - топ готвачи на HELL’S KITCHEN, за споделения професионален опит и на екипа на ресторант „Crazy Fish“/ Кораб „София“ за домакинството и подкрепата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още