Четвъртък, 24 Октомври 2024

Виктория Бешлийска и нейната ,,Нишка", която свързва всичко и всички препълни залата на Окръжна библиотека

Виктория Бешлийска и нейната ,,Нишка
Публикация   24 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     23

Тя описва в романа силните жени от Еленския Балкан, които не се колебаят да сбъднат мечтите си

   Тясна се оказа залата за всички (по)читатели, които дойдоха в есенната вечер в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ в Русе, за да се срещнат с Виктория Бешлийска и новия й роман „Нишка“. Третият роман на един от най-четените български автори беше представен от Димитър Риков, главен редактор на издателство „Софтпрес“. Срещата се превърна в емоционален разговор между Виктория Бешлийска и русенската публика, в който авторката разказа за нишките, които ни свързват с дома и семейството, за прототипите на героите, за несбъднатата любов и за волята да отстояваш себе си.

   По време на представянето Виктория Бешлийска сподели с многобройната публика интересни факти за личностите, които описва в романа — силните жени от Еленския Балкан, които не се колебаят да сбъднат мечтите си. Във времена, в които е по-присъщо жените да стоят до домашното огнище, нейните героини отиват на поклонение в Йерусалим, построяват сами къща за семейството си и заминават с любимия си в неизвестното.

   По време на срещата публиката имаше възможност да види презентация с природни картини, къщи и семейни снимки, които вдъхновили писателката да изгради своите литературни героини. Чрез видео обръщения се включиха познати на Виктория Бешлийска, които споделиха каква според тях би била тя, ако не беше писател. Гостите в публиката задаваха въпроси за творческия процес при създаването на романите, за факти, свързани с героите, и за силата на нишките, които свързват хората.

Вечерта продължи до късно с опашка от почитатели, които не пропуснаха възможността да получат автограф, да се снимат с Виктория Бешлийска и да поднесат своите поздравления.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha