Сряда, 23 Октомври 2024

Областна администрация- Русе: 70-80 човека пътуват на ден със Синия Дунав.

Областна администрация- Русе: 70-80 човека пътуват на ден със Синия Дунав.
Публикация   23 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     36

Недоволство и протестни подписки срещу закриването на пътнически жп линии в Северна България

   С масово недоволство и протестни подписки хората от Северна България се противопоставят на новото разписание на влаковете и предвижданото от БДЖ закриване на линии. Към исканията на пътниците се присъединяват общините и областните управи. От БДЖ „Пътнически превози“ обещават да размислят за някои от влаковете, но не е сигурно. Новото разписание влиза в сила от 15 декември

   От областната администрация в Русе бяха сериозно притеснени, че от 15 декември спира да се движи експресът „Синия Дунав“, който беше директният влак от Русе до София и пътниците отново ще се прекачват и чакат на гарата в Горна Оряховица. „70-80 човека пътуват на ден с този влак“, посочи заместник областният управител Георги Георгиев. „Това не е вярно, пътниците са по 7-8″, отговори Даниел Илиев от БДЖ:“Русе-София все още се наблюдават пътникопотоците, но няма промяна, такава, каквато бяха заявили“. След преструктурирането в железниците се наложи много от работещите в системата да пътуват десетки и стотници километри до други населени места, където са преместени да работят.

   Свършваме работа и чакаме по един час за влак, с който да се приберем, става още по-голямо безумие с обединяването на влакове от Русе и от Варна в Горна Оряховица с 50 минути престой, за да се потегли към София. Кой ще пътува с този влак, гневни бяха железничарите, дошли на срещата.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha