Вторник, 22 Октомври 2024

Експерти по образованието от региона ще дискутират борбата с наркотиците

Експерти по образованието от региона ще дискутират борбата с наркотиците
Публикация   21 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     67

В инициативата ще се включат експерти от РУО-тата в Русе, Силистра, Разград, Велико Търново и Габрово.

   В зала „Свети Георги“ на Областна администрация – Русе утре ще се проведе регионална работна среща по механизма за предотвратяване разпространението и употребата на наркотични вещества в училище. Инициативата ще бъде открита от областния управител Драгомир Драганов и началника на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева.

   В събитието ще се включат представители на фондация „За един чист живот“, които ще представят информация за съвременните подходи в семейната психотерапия на малолетни и непълнолетни, употребяващи наркотични вещества. От фондацията изразяват разбиране за ролята на семейната среда в мерките за справяне с предизвикателствата, свързани с употребата на психоактивни вещества сред подрастващите ученици, както и възможностите за съвместни действия за промяна на родителските нагласи и стереотипи по отношение на този важен за обществото ни проблем, което кореспондира с политиките на Министерството на образованието на науката /МОН/. По думите на Драганов всички институции на местно и държавно ниво също трябва да бъдат проактивни в борбата с дрогата, особено с нейното разпространение сред децата.

   В инициативата ще се включат експерти от РУО-тата в Русе, Силистра, Разград, Велико Търново и Габрово.



Коментари

  •     Gonzalez Ruiz 

    Здравейте, казвам се Гонсалес Руис. Сега съм в болница за рак на белия дроб, нямам много време да живея и имам сума от 450 000 евро в моята банка и реших да дам цялото си богатство на нуждаещите се. Затова бих искал да знам дали се интересувате да получите и да се възползвате от този подарък. Ето моя имейл: gonzalezruiz443@gmail.com Свържете се с мен, ако сте човек с добро сърце, който знае как да използва добре тази сума

Коментирай

   captcha

Прочети още