Петък, 4 Октомври 2024

Кулинарни конкурси с атрактивни награди за жителите на кв. „Възраждане“

Кулинарни конкурси с атрактивни награди 
за жителите на кв. „Възраждане“
Публикация   04 Окт, 2024   /     akcent.bg   /     70

Празникът започва в 16:00 часа и ще се проведе в двора на СУ „Възраждане“ .

   Два кулинарни конкурса примамват русенци с атрактивните си награди по време на инициативата „Празник на квартала“ тази година. Желаещите ще могат да премерят възможностите си в приготвянето на домашни сладка и лютеница на 12 октомври. Събитието „Празник на квартала – Заедно във Възраждане“ се организира от Фондация „Русе – град на свободния дух“ с финансовата подкрепа на „Холеман България“ ООД и „Тива Плюс“ ЕООД. Калин Иванов, кметският пълномощник, който отскоро отговаря за „Възраждане“ и „Цветница“, ще уважи събитието и ще се запознае с жителите на квартала.

    Празникът започва в 16:00 часа и ще се проведе в двора на СУ „Възраждане“ . По време на събитието кулинарните си възможности са поканени да покажат не само живущите в квартал „Възраждане“, но и русенци от други квартали с умения в приготвянето на зимнина. С атрактивни предметни награди ще си тръгнат победителите в двата конкурса, а награди ще има и за второ, и трето място.

   Организаторите допускат за участие до три различни вида домашно приготвена лютеница и/или сладко. За да се включите в надпреварата е необходимо да се запишете предварително на телефон: 0897917474, по e-mail: rusefreespiritcity@gmail.com или директно на мястото на събитието. Бурканчетата с лютеница и домашно сладко трябва да бъдат донесени до 15:30 часа на мястото на събитието на 12 октомври 2024 г. Професионални кулинари ще отличат победителите, които ще получат практични награди - хлебопекарна или мултикукър.

   Станалото вече традиционно събитие „Празник на квартала“ тази година включва изпълнения на Биг Бенд Русе и вокалистката Роси Овчарова, младата русенска група 4ЕТНО, както и изяви на деца от кварталните училища и градини. За доброто настроение ще се погрижат аниматорите от „Веселяците“, които ще предложат на присъстващите забавни състезателни игри за цялото семейство, възможност за снимки с любими герои, рисунки по лицата и много награди. Заедно с школа за народни танци „Вито хоро“ присъстващите ще могат да се включат в хоротеката в ритмите на българските народни хора.

    Желанието на организаторите е жителите на кв. „Възраждане“ да се съберат да се забавляват заедно в рамките на своя квартал.

    Входът за събитието е свободен.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още