Георги Лозанов заяви, че тези избори ще бъдат различни. „Може би политиците ще се почувстват неудобно вече от големия абсурд, в който живеем с тази поредица от избори, които всеки път дават все по-малък резултат. Струва ми се, че тези седми избори по ред ще бъдат по-различни, защото независимо от това, че ще влязат много малки партии, това са слабосилни играчи. Те нямат голямо значение“, каза  медийният експерт.

   Според Лозанов политическата картина се е изчистила. „По средата е ГЕРБ-СДС, който носи модел, с който „Продължаваме Промяната-Демократична България“ се опитваше да се справи и не успя. Сега най-после българската политика стана ясна по оста изток-запад“, допълни той.

     Ще има ли кабинет след изборите? 
Те ще свършат на 27 октомври, по-рано от март-април не се правят нови избори. Не може да се разтегне толкова много процедурата, затова си мисля, че ще направят правителство, поне за малко. Не е въпросът кои ще правят правителство, а за какво.
За десети път януари месец – политиците няма да си го причинят. Това заяви политологът Татяна Буруджиева в ефира на Нова телевизия.

„Докато си говорим, че ще има правителство, което ще се бори срещу корупцията – ами с този не може, с онзи не може, и с ПП не може. Формулата е класическа – партиите се избират, за да решават проблемите на хората”, смята Буруджиева.