Неделя, 29 Септември 2024

Ивайло Мирчев: Пеевски купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча

Ивайло Мирчев: Пеевски купува гласове чрез Цайса, Дънката, Сандокана, Шарана и Данчо Пръча
Публикация   29 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     30

Той се е развилнял и през неговите лейтенанти вот се купува в цяла България

    10 аргумента срещу твърденията на МВР министъра Атанас Илков, че се противодейства на купуването на гласове за изборите извади във фейсбук кандидат - депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев. В поста във фейсбук той твърди, че "Пеевски се е развилнял и през неговите лейтенанти вот се купува в цяла България", а цените достигат до 500 лв. за глас.

"МВР министърът обяснявал чувам, че се противодейства на купуването на гласове. Ще го разочаровам - или някой го подвежда или той съзнателно се прави на ударен. Ще оборя министъра с 10 аргумента защо това не е така и с малко информация:

1. Пеевски се е развилнял и през неговите лейтенанти вот се купува в цяла България, а цените по информация на място достигат 500 лв. за глас.

2. Вече са проведени няколко организационни срещи в хотел Маринела на ключови фигури за покупката на гласове, отговорници по райони, лихвари, лейтенанти на Пеевски.

3. Главен координатор за страната на Пеевски е лице с прякор Цайса.

4. Във Варна купеният вот из махалите минава основно през стар познайник (преди осигуряваше вот за ГЕРБ чрез преференциалната рекордьорка Славена) - Дънката. Та Дънката в момента работи с Пеевски и там се очакват нови рекорди от гласове в секции, които преди гласуваха предимно за ГЕРБ и с преференции за Славена Точева. С поддържаща роля във Варна Чирпанския.

За отбелязване е фактът, че реконструкцията на градския басейн в Русе извършва фирма, за която се твърди, че е на Дънката. Договорът обаче е удължен и така срокът за завършване на новия комплекс отплава до края на 2024 г. Видимо и този срок няма да бъде спазен.

5. Бойко Борисов хвърли в битката популярните си кметове. Причината е, че Пеевски дръпна традиционния вот за ГЕРБ за собствената си партия и Борисов изпитва дефицити откъм гласове.

6. В Добрич за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Сандокана.

7. Във В. Търново за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Шарана (бивш областен на ДПС).

8. Във Враца за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Данчо Пръча (има международна известност).

9. В Бургас основният купувач за Пеевски е лице с прякор Широката. Поддържаща роля за областта има Емо Свраката.

10. В Сунгурларе за търговията с вот към Пеевски отговаря лице с прякор Йоската.

   Когато бе назначен МВР министърът му дадохме време да докаже, че ще се бори с купения вот. Кампанията започва и индикации за реална борба с него няма. Всичко си е по старому, вкл. и покрай ключови назначения в МВР на далечни роднини на Светльо Лазаров, който е близък до Пеевски. Ако министърът си представя, че борбата с купения вот става с гл. секретар близък до Пеевски - в грешка е.

   Затова в следващите дни започваме да показваме кои са хората, които са бъдат в ролята на проксита на Пеевски при търговията с гласове в цялата страна. Ще пускаме и сигнали до прокуратурата, макар практиката да е показала, че от това полза няма. А МВР ако иска да води реална битка с тях има две опции - да ми следи стената за нови имена или просто да се обърне към полицаите на място, които отлично знаят кои са хората в схемите с купен вот".



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha