Петък, 27 Септември 2024

Как да подготвим домашната аптечка за есенно-зимния сезон?

Как да подготвим домашната аптечка за есенно-зимния сезон?
Публикация   27 Септ, 2024   /     akcent.bg   /     37

Не забравяйте редовно да проверявате сроковете на годност на продуктите и да ги подменяте при нужда.

   С настъпването на студените месеци, вирусните инфекции, настинките и гриповете стават все по-чести. За да бъдем подготвени и да можем бързо да реагираме при първите симптоми на неразположение, е важно да имаме добре оборудвана домашна аптечка. Ето няколко основни съвета от специалистите на аптеки Астра, които е препоръчително да включите в нея:

1. Лекарства за настинка и грип

Продукти като парацетамол и ибупрофен ще ви помогнат при треска, главоболие и мускулни болки. За облекчаване на носната конгестия и хрема е добре да имате капки за нос или спрей.

2. Витамини и добавки за имунитет

Добавки като витамин C, витамин D и цинк могат да помогнат за подсилване на имунната система, особено през студените месеци, когато сме по-уязвими към вирусни инфекции.

3. Лекарства за кашлица

        Продукти като сиропи или таблетки за кашлица (със съответните указания за суха или влажна кашлица) могат бързо да облекчат дискомфорта.

4. Антибактериални гелове и кърпички

   Хигиената е от ключово значение, особено по време на сезона на грипа. Антибактериалните гелове и кърпички ще ви помогнат да поддържате ръцете си чисти, дори когато не сте у дома.

5. Пробиотици

    Приемът на антибиотици или дълги периоди на боледуване могат да нарушат баланса на чревната микрофлора. Пробиотиците могат да помогнат за възстановяване на този баланс.

   Подготвената домашна аптечка може да ви осигури спокойствие и бърза реакция при неразположение. Не забравяйте редовно да проверявате сроковете на годност на продуктите и да ги подменяте при нужда, предупреждават от аптеки Астра.

   Повече четете на https://www.astraruse.com/mesechno-spisanie/



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha