Продукт, който съдържа 75% вода, 4,5% сол и добавки като нишесте и подобрители се продава като сирене на пазара. В него обаче няма млечен продукт, заявиха от сдружението „За достъпна и качествена храна“. Експертите обясняват, че в магазините килограм от това сирене се продава за 6,90 лв., а 6 лв. струва млякото, което е нужно, за да се направи.
Не винаги цената определя качеството, предупреждава обаче Даниела Якимова, която работи в един от столичните магазини за млечни продукти. По думите ѝ хората често предпочитат храни на промоция.
Потребители и преработватели се обявиха за промени в законодателството и увеличаване на санкциите за производители, които нарушават правилата.
Предприятието, в чийто продукт няма мляко, а се продава за сирене, е затваряно два пъти за нарушения. Въпреки това изделията му със същото качество се предлагат в магазинната мрежа, заявиха от Сдружение „За достъпна и качествена храна“.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай